ŠTRAJK PROSVJETARA Žustra rasprava Ribića i novinara oko visine njegove plaće, učitelji najavili nastavak štrajka

383
29.10.2019., Zagreb - Celnici Sindikata znanosti najavili su na konferenciji za medije drugi dan strajka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Vilim Ribic, Igor Radeka. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nastavlja se štrajk prosvjetara pa će tako sutra štrajkati škole u Virovitičko-podravskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok bi u četvrtak trebale štrajkati škole u Brodsko-posavskoj te Požeško-slavonskoj županiji.

Osim najavljenog nastavka štrajka, održana je i press konferencija na kojoj se čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja Vilim Ribić obrušio na medije koji su fokus javnosti stavili na visinu njegove plaće, a ne samu svrhu štrajka:

Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Igor Radeka ustvrdio je kako je štrajk kojim traže povećanje plaća nenastavnom osoblju, predavačima i umjetničkim suradnicima, prošlog tjedna bio vrlo uspješan.

VEZANE VIJESTI
PROSVJED PROSVJETARA Provjerite koje županije sutra štrajkaju!

Ako Vlada odluči da neće platiti štrajk, Radeka je rekao da njihov sindikat ima štrajkaški fond i u tom pogledu vodi računa o članovima. “Ako posegnu za time, to će razgolititi politiku koju vode”, poručio je, prenosi Hina.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here