ŠTRAJK PROSVJETARA Žustra rasprava Ribića i novinara oko visine njegove plaće, učitelji najavili nastavak štrajka

386
29.10.2019., Zagreb - Celnici Sindikata znanosti najavili su na konferenciji za medije drugi dan strajka u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Vilim Ribic, Igor Radeka. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nastavlja se štrajk prosvjetara pa će tako sutra štrajkati škole u Virovitičko-podravskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok bi u četvrtak trebale štrajkati škole u Brodsko-posavskoj te Požeško-slavonskoj županiji.

Osim najavljenog nastavka štrajka, održana je i press konferencija na kojoj se čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja Vilim Ribić obrušio na medije koji su fokus javnosti stavili na visinu njegove plaće, a ne samu svrhu štrajka:

Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Igor Radeka ustvrdio je kako je štrajk kojim traže povećanje plaća nenastavnom osoblju, predavačima i umjetničkim suradnicima, prošlog tjedna bio vrlo uspješan.

VEZANE VIJESTI
ŠTRAJK PROSVJETARA U ponedjeljak se ponovno štrajka, provjerite gdje!

Ako Vlada odluči da neće platiti štrajk, Radeka je rekao da njihov sindikat ima štrajkaški fond i u tom pogledu vodi računa o članovima. “Ako posegnu za time, to će razgolititi politiku koju vode”, poručio je, prenosi Hina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here