STRAVIČNA NESREĆA NA A3 Jedna osoba poginula, više ozlijeđenih

555

Danas, 2. lipnja oko 12.15 sati, na autocesti A3 kod mjesta Rajić, grad Novska, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, dok je više osoba ozlijeđeno.

Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, upravljajući u smjeru Zagreba kamionom makedonskih registracija, u jednom trenutku zbog nedržanja potrebnog razmaka u odnosu na vozilo koje se kretalo ispred njega, prednjim dijelom svoga vozila udario u zadnji desni dio autobusa BiH registarskih oznaka, kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 42-godišnji državljanin BiH. On se autobusom kretao u koloni vozila zbog gustog prometa koji je nastao radi prometne nesreće koja se prethodno dogodila na autocesti.

VEZANE VIJESTI
SISAK Mladić (25) uporan u prijetnjama djevojci (23)

Nakon udarca kamion se odbio u desno na zelenu površinu, probio zaštitnu ogradu i zaustavio se u odvodnom kanalu, dok se autobus zaustavio na desnoj prometnoj traci.
Na mjestu događaja smrtno je stradao 45-godišnji vozač kamiona, dok vozač autobusa, za kojega je alkotestiranjem utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola, nije ozlijeđen.
Osmero putnika iz autobusa (šest državljana BiH te po jedan državljanin Hrvatske i Srbije) zbog zadobivenih ozljeda prevezeni su u novogradišku bolnicu, gdje su jednoj državljanki BiH konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život, dok su svi drugi lakše ozlijeđeni.

VEZANE VIJESTI
PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Prijavljene krađe tri bicikla i jednog mopeda

Promet normaliziran
Za vrijeme očevida, kojeg je uz policijske službenike obavljala zamjenica općinske državne odvjetnice u Sisku, promet se odvijao otežano lijevom prometnom trakom, sve do 18.20 sati kada je normaliziran.

Po nalogu zamjenice općinske državne odvjetnice privremeno su radi vještačenja oduzeti autobus i skup vozila (kamion), a tijelo poginulog 45-godišnjaka radi obdukcije je prevezeno u sisačku Opću bolnicu.

U svezi ove prometne nesreće policija će nadležnom državnom odvjetništvu proslijediti izvješće o događaju.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here