Stvoreni preduvjeti za osnivanje Veteranskog centra u Petrinji

1075

Petrinjski su vijećnici na 16. Sjednici Gradskog vijeća usvojili Izvješće o stanju u prostoru za razdoblje 2010. do 2014. godine kao i konačni prijedlog Urbanističke studije Grada Petrinje na rijekama Petrinjčici i Kupi. Studija je donesena kako bi se poboljšao sam izgled grada, turistička ponuda, ali i kako je rečeno, i financijska situacija. Njome su definirani i prioriteti, a to su uređenje Šetnice i Kupališta, čime će se građanima omogućiti puno više sadržaja nego što je to bilo do sada.
Donesene su i Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Petrinje i Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Petrinje kojima su sada stvoreni preduvjeti za osnivanje Veteranskog centra koji će se nalaziti u vojnom objektu u Turkulinovoj ulici. Naime, Ministarstvo obrane RH darovalo je tu nekretninu Ministarstvu branitelja, koje je odlučilo upravo u Petrinji osnovati ovu ustanovu. U dopisu koji je gradonačelniku Darinku Dumboviću uputio Ministar branitelja Predrag Matić, zatraženo je da se u prostorno planskoj dokumentaciji obave potrebne prenamjene kako bi ovo ministarstvo moglo početi s građevinskim radovima.
Gradonačelnik Darinko Dumbović je istaknuo kako se ovim odlukama prilagođavaju izmjenama koje su se u međuvremenu dogodile te izlaze u susret ministarstvima koji imaju ambicije nešto napraviti u gradu Petrinji…

TON

Usvajanjem ovih izmjena i dopuna stvoreni su uvjeti za Veteranski centar koji je zamišljen kao smještajno-rehabilitacijska ustanova u kojoj će biti smješteni hrvatski branitelji, povratnici iz mirovnih misija, stradali pirotehničari, civilne žrtve Domovinskog rata i ostale osobe za koje se utvrdi potreba za korištenjem usluga doma.
Osim toga, na petrinjskom Gradskom vijeću utvrđen je i konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja stambene zone u naselju Srednje Mokrice koji, kako su istaknuli prezenteri, zbog dobre prometne povezanosti ima turistički potencijal, a u kojem bi se, uz ostale sadržaje, u budućnosti trebao nalaziti i adrenalinski park.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime