Sud odbio žalbe navijača Hajduka kao neosnovane

231
Foto: MUP

Izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda odbilo je danas kao neosnovane žalbe prve skupine od 11 navijača Hajduka kojima je, uz njih još 31, određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, nakon napada na policiju u Desincu.

Vijeće smatra da nisu osnovani prigovori kojima se osporava postojanje osnovane sumnje, kao niti oni kojima se osporava postojanje posebnih okolnosti koje upućuje na opasnost od ponavljanja kaznenog djela, izvijestio je sud.

Žalitelji za sada neosnovano argumentiraju mogućnost zamjene istražnog zatvora mjerama opreza za sprječavanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Stoga je utvrđena osnovanost i zakonitost pobijanog rješenja o određivanju istražnog zatvora.

Neslužbeno se doznaje da će sud o žalbama preostalog 31 navijača, čiji odvjetnici traže da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza poput redovitog javljanja u policijsku ostaju i zabrane odlazaka na nogometne utakmice, odlučivati početkom idućeg tjedna.

Mediji su ranije javili da je u skupini pritvorenih navijača, kojima su odbijene žalbe, novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala Mate Prlić.

Po neslužbenim informacijama, postoji velika izvjesnost da će odluke suda za ostalu skupinu pritvorenih navijača biti identične odluci objavljenoj u ponedjeljak.

Odlukom velikogoričkog Županijskog suda pritvoren je 31 punoljetni muškarac i 11 mlađih punoljetnika zbog sumnji da su 22. svibnja u skupini od oko 250 do 300 pripadnika Torcide zaustavili promet na autocesti A1 te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji, gdje su nasrnuli na policajce.

Pritom su na policajce bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete.

U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca i 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana kada je policija upotrijebila vatreno oružje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime