Muškarac (58) poginuo je 30. lipnja na radu usred nezgode koja se dogodila tijekom rušenja stabla u šumi u Gornjoj Jelenskoj, a za njegovu smrt kazneno će biti prijavljena vlasnica obrta jer nije poduzela sve propisane mjere sigurnosti.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom je utvrđeno da kao odgovorna osoba, odnosno vlasnica šumarskog obrta, nije poduzela zakonski propisane mjere i radnje te nije postupala po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama na radu i izvođenju radova, čime je izazvala opasnost za život ili tijelo ljudi, odnosno takvom radnjom ne činjenja je prouzročena smrt 58-godišnjeg muškarca, koji je 30. lipnja, rušeći stablo u šumi na području mjesta Gornja Jelenska, grad Popovača, smrtno stradao.

Zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, u svezi kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, osumnjičena će biti kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Foto: screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here