Suradnjom do boljeg standarda u školama na području Popovače

OŠ Zorka Sever Popovača novo vozilo vrijedno 145 tisuća kuna, 200 tisuća kuna za obnovu unutrašnjosti u područnoj školi u Donjoj Gračenici

736

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je 10. rujna u prostoru Osnovne škole Zorke Sever u Popovači ravnateljici škole svečano uručio ključeve vozila namijenjenog dostavi obroka pripremljenih u školskoj kuhinji u područne škole, a nakon toga je obišao Područnu školu u Donjoj Gračenici gdje su završeni radovi na kompletnom uređenju zbornice, kuhinje i blagovaonice, sanitarnog čvora za učitelje i učenike, hodnika te prostora za odlaganje stvari.

„Ove školske godine imamo upisana 493 učenika, što je jedan učenik više. Uz matičnu školu u Popovači, imamo i četiri područne škole u Gornjoj i Donjoj Gračenici, Osekovu te Voloderu. Vozilo će nam prvenstveno služiti za prijevoz hrane u područne škole jer se hrana priprema u matičnoj školi i razvozi se u sve četiri područne škole, no koristit ćemo ga po potrebi i u druge svrhe. Zadovoljni smo i radovima u Donjoj Gračenici gdje su završeni unutrašnji radovi. Obnovili smo sve prostorije, kompletno su obnovljene zidne i podne obloge, stropovi, a sada nam još preostaju radovi energetske obnove“, kazala je ravnateljica škole Zvjezdana Martinec.

VEZANE VIJESTI
Žinić: "Mišljenje revizije u javnosti krivo interpretirano!"

Župan Žinić je naglasio kako će automobil najviše koristiti za učenike područnih škola, njih 177 u četiri škole, koji do sad nisu imali tople obroke u svojim školama.

„Otvorenjem nove škole u Popovači stvoreni su uvjeti da se ovdje može kuhati i za te područne škole. Međutim, dostava je bila problematična. Suradnjom Grada i Županije nabavili smo ovo vozilo koje će prevoziti kuhane obroke u navedene škole. Vrijednost vozila je 145 tisuća kuna, sa 60 tisuća kuna u tom iznosu sudjeluje Grad Popovača, a s 85 tisuća Sisačko-moslavačka županija. Moram naglasiti da ćemo krajem ove ili početkom iduće godine u svim našim osnovnim školama imati najmanje tri puta tjedno kuhane, tople obroke“, najavio je Žinić te se osvrnuo i na radove na Područnoj školi u Donjoj Gračenici.

VEZANE VIJESTI
Sanacijom galdovačkog mosta dugoročno osiguran sigurniji promet

„Vrijednost projekta je 200 tisuća kuna. Obnovljene su sve prostorije, dakle unaprijeđen je sam boravak nastavnika i učenika u toj školi. To je manji zahvat koji je trenutno u završnoj fazi, no moram naglasiti da uskoro kreću i radovi na energetskoj obnovi, ne samo na školi u Donjoj Gračanici, već na sve četiri područne škole, dakle i u Gornjoj Gračenici, Osekovu i Voloderu. Ukupna vrijednost radova na sve četiri škole je gotovo sedam milijuna kuna. Napravljena je i obnova stare osnovne škole u Popovači. Na taj ćemo način ovdje na području Popovače dobiti doista vrlo kvalitetne uvjete za naše osnovnoškolce“, rekao je Žinić.

Da su ova ulaganja nastavak dobre suradnje Sisačko – moslavačke županije i Grada Popovače istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Josip Mišković.

VEZANE VIJESTI
STOŽER SMŽ Jedna novooboljela osoba od koronavirusa

„Djeca koja idu u ove škole su naša djeca, djeca naših građana i iako nismo osnivači škola, uloga je svake jedinice lokalne samouprave, pa tako i Grada Popovače, da učini sve da uvjeti školovanja budu što kvalitetniji. To smo činili i prijašnjih godina, a činit ćemo i u budućnosti. Želim se zaista zahvaliti Županiji jer je naša suradnja izuzetno dobra na svim razinama, od izgradnje i organizacije škole, kupnje opreme i vozila… Nikad nije bilo upitno da se ulaže u nove generacije, tj. u standard života i rada, u školovanje naše djece“, ustvrdio je Mišković.

Podsjetivši kako je OŠ Zorka Sever u Popovači jedna od najmodernijih škola u RH, župan je na kraju zaključio kako brojnim ulaganjima u škole kojima su osnivači žele unaprijediti školstvo i stvoriti učenicima i nastavnicima što bolje uvjete te podići standard u školama na još višu razinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here