Sutra se raspravlja o opozivu ministrice Blaženke Divjak

193
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je kako će se sutra na saborskoj raspravi raspravljati o oporbenom zahtjevu za opozivom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak radi, navode, najduljeg štrajka u povijesti obrazovanja.

– Sutra ćemo odlučivati treba li budućnost obrazovanja i djece povjeriti znanstvenici i profesorici ili “politikantima kao što su Maras, Pernar, Grmoja” i slični. Očekujemo da će njihov način komunikacije biti politikantski, a naš će sigurno biti sadržajan i ozbiljan, izjavio je Vrdoljak nakon sjednice HNS-ova Kluba koji se okupio pred raspravu o opozivu ministrice Divjak na zahtjev oporbe predvođene SDP-om.

VEZANE VIJESTI
Divjak: "Duh promjene moramo prenijeti i u sve ostale škole u Hrvatskoj!"

– U hrvatskoj politici se uspjeh očito ne može oprostiti, poručio je i dodao da Europska komisija i stručna javnost podržavaju reformu koja je nakon 25 godina ušla u hrvatske škole i krenula naprijed, što bi, ističe, trebao biti trenutak da svi daju doprinos kako bi reforma bila još  bolja.

Što će reći HDZ?

Ministar financija Zdravko Marić poručio je kako vladajuća većina u Hrvatskom saboru treba ostati mirna i argumentirana prilikom saborske rasprave o oporbenom prijedlogu za opozivom Divjak.

VEZANE VIJESTI
Završeni dogovori s nakladnicima knjiga

– Mislim da smo spremni, vidjet ćete i čuti sve sutra. Treba uvijek ostati miran i argumentiran, poručio je Marić uoči užeg kabineta Vlade.

O nezadovoljstvu članova zagrebačkog HDZ-a koalicijom sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovom strankom Marić kaže kako ništa ne zna, a na koalicijski sastanak nije ni pozvan.

Na pitanje je li Bandić krivac za izborni poraz predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu, Marić je odvratio kako “nije baš nekakav dobar sugovornik za tu temu”.

VEZANE VIJESTI
Fakultet hrvatskih studija pokrenuo upravni spor i podnio prijavu protiv ministrice Divjak

Hina/Portal Radio Banovine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here