Sve vidljivija izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća

Ugovorena je izgradnja 216 zamjenskih obiteljskih kuća

254

U četvrtak, 5. svibnja održan je sastanak Stožera civilne zaštite zadužen za uklanjanje posljedica razornog potresa u Petrinji na čelu sa potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske  i ministrom branitelja Tomom Medvedom.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ugovorio je izgradnju 216 zamjenskih obiteljskih kuća s 11 izvođača radova u iznosu od 180.43 milijuna kuna.

Potpisano je ukupno 59 ugovora za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća, a na 43 lokaciji izvode se radovi na zamjenskim obiteljskim kućama.

Također, ukupno je ugovoreno uklanjanje 150 oštećenih obiteljskih kuća sa 12 tvrtki u vrijednosti 14.12 milijuna kuna.

Središnji državni ured do sada je obnovio 2.354 obiteljskih kuća nekonstrukcijskom obnovom, dok se na 910 kuća izvode radovi. Angažirana su 44 gospodarska subjekta te je za nekonstrukcijsku obnovu utrošeno 92.89 milijuna kuna.

Broj zaprimljenih Odluka od  Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine o konstrukcijskoj obnovi je 606. Izrađena su tri nalaza za višestambene zgrade i 232 nalaza za obiteljske kuće.

Potpisani su ugovori sa tri tvrtke za izvođenje radova izgradnje prvih 10 višestambenih zgrada; četiri u Petrinji, četiri u Glini i dvije u Topuskom, ukupne vrijednosti 143 milijuna kuna. U postupku je ocjena ponuda za izgradnju dodatnih šest višestambenih zgrada.

Izdano je 186 rješenja za povrat sredstava po provedenoj samoobnovi – odobreno je 4.58 milijuna kuna. Isplaćena su sredstva za 11 višestambenih zgrada kojima su kroz program samoobnove sanirana oštećenja u ukupnoj vrijednosti 605.000kuna.

Uz već spomenute programe obnove potresom pogođenog područja, u nadležnosti Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje odvijaju se i redovni programi obnove i stambenog zbrinjavanja u Republici Hrvatskoj pa se tako izvode radovi izgradnje višestambene zgrade u Jasenovcu sa šest stanova ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna i Belom Manastiru sa 33 stana. Vrijednost investicije je 22 milijuna kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime