Svečana sjednica povodom Dana općine Velika Ludina

U općini gradili i obnavljali objekte komunalne infrastrukture te ulagali u poboljšanje standarda i kvalitete življenja

741

U sklopu višednevne proslave Dana općine Velika Ludina i manifestacije „Jabuka crvenika“, 2. rujna održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

Načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović osvrnuo se na rad Općine u proteklih godinu dana istaknuvši kako su gradili i obnavljali objekte komunalne infrastrukture te ulagali u poboljšanje standarda i kvalitete življenja.

“Prošle godine smo najavili neke projekte, a ove godine možemo reći kako su ti projekti završeni, npr. Cvjetna ulica koja je koštala nešto manje od 2,5 milijuna kuna. To je sada lijepa ulica u centru Velike Ludine. Nekoliko projekata uređenja naše imovine, kao što su društveni domovi i sl. Jedan zaista dobar projekt, koji smo također najavili prošle godine je u tijeku i trenutno je u realizaciji. To je najveća investicija do sada u povijesti Općine Velika Ludina – izgradnja, dogradnja dječjeg vrtića i obnova postojećeg vrtića. Dakle,  obnova unutrašnjosti postojećeg dječjeg vrtića je potpuno gotova i danas su djeca već u obnovljenom vrtiću. Vrtić će negdje početkom sljedeće godine biti završen u cijelosti i to je nešto što će koštati skoro šest milijuna kuna, a s pet milijuna kuna sufinancira ga Europska unija.”

Pavlović je dodao kako su se svih prijašnjih godina mogli pohvaliti velikim investicijama, a želja im je nastaviti raditi u tom smjeru i osloniti se što više na sredstva iz EU fondova.

VEZANE VIJESTI
Reciklažnim dvorištem prema kvalitetnijem gospodarenju otpadom u Velikoj Ludini

“Već smo napravili projektnu dokumentaciju za novi park u centru Ludine koji će koštati više od tri milijuna kuna. U modernizaciju ide i Moslavačka ulica,a  to će koštati negdje oko 4,5 milijune kuna. U svim ovim investicijama provlače se sredstva Europske unije, sve je to sufinancirano kroz EU fondove i to nam omogućava da i dalje budemo optimisti te da možemo zaista raditi velike projekte. Najavit ćemo jedan projekt koji će biti sljedeći veliki projekt ove Općine, to će biti izgradnja sportske dvorane. Ovih dana ćemo sa županom potpisati sporazum o zajedničkom financiranju projektne dokumentacije, a s tom dokumentacijom ćemo ići na EU fondove i nadam se da će nam projekt biti odobren te da ćemo vrlo brzo krenuti na gradnju sportske dvorane koja će koštati više od 10 milijuna kuna. To će biti kruna svih ovih investicija jer Općina Velika Ludina ima potrebu  za većom sportskom dvoranom. Škola već ima sportsku dvoranu, ali u tom slučaju, sporazum će biti takav da će i škola moći koristiti ovu novu sportsku općinsku dvoranu, dok ćemo u postojećoj napraviti pet učinionica da bi se nastava mogla održavati u jednom turnusu”.

Sisačko-moslavačka županija ima jako dobru suradnju s Općinom Velika Ludina, rekao je čestitajući Dan općine župan Ivo Žinić koji je sjednici nazočio kao izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Najavio je kako će sljedeća sjednica Županijske skupštine biti održana upravo u Velikoj Ludini te da će tom prilikom potpisati neke od sporazuma o suradnji. Napomenuo je kako se dobra suradnja očituje u čitavom nizu projekata od kojih je jedan od najvećih projekt navodnjavanja.

VEZANE VIJESTI
SMŽ se pohvalila s milijardu kuna apliciranih projekata

“Gotovo 453 hektara voćarskih i drugih kultura na ovom području bit će navodnjavano. To nešto što treba istaknuti, nešto što će pripomoći da najvažniji gospodarski subjekt ovdje, a to je voćarstvo, bude još kvalitetnije potpomognuto i od Općine i od Županije. Dobra je suradnja i na infrastrukturi, na obnovi županijskih i lokalnih prometnica po zajedničkom modelu financiranja 50 naprema 50 posto gdje je i ove godine obnovljeno nekoliko kilometara cesta. Vjerujem da ćemo tako nastaviti i u narednim godinama. Dobru suradnju imamo i u školstvu, gdje Županija financira osnovnu školu. Jedan od velikih projekata koji želimo zajednički napraviti je nova dvorana ovdje u Velikoj Ludini gdje je Općina otkupila određeno zemljište i krenuli smo u izradu projektne dokumentacije. Vjerujem da ćemo vrlo brzo krenuti s izgradnjom te da Velika Ludina u konačnici dobije kvalitetnu sportsku dvoranu kakvu i zaslužuje”.

Dodajmo kako su za poseban doprinos u očuvanju sportskog duha i za postignute vrlo zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima godišnjom nagradom Općine Velika Ludina nagrađeni plesači akrobatskog rock’ n’ rolla Iva Jurec i Leonardo Kolenc, dok su pioniri NK Sokola dobili priznanje za poseban doprinos očuvanju sportskog duha , zalaganje i postignuto prvo mjesto u sezoni 2018./2019.

VEZANE VIJESTI
Vidno pijan odbio alkotest

“Priznanje nam puno znači jer to znači da nas netko gleda, da nas cijene u smislu onog što radimo – okupljamo djecu, navikavamo ih da kroz nogomet, kao kolektivni sport, gledaju malo šire, da to nije samo igra nego da je to predstavljanje svoje sredine. Učimo ih da trebaju biti dobri, vrijedni, da trebaju trenirati i razvijati se, a onda i sredina to prepoznaje i nagradi ih jednim ovakvim priznanjem. Naravno, naša Općina nas i financira, financira cijeli klub u svim aktivnostima i to jako cijenimo”, kazao je trener pionira NK Sokola Vilim Šiprak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here