Velikogoričanin Velimir Šandor je s hicem od 18,24 metara osigurao brončanu medalju za Hrvatsku na 15. Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Na osvojenoj bronci čestitao mu je župan Stjepan Kožić zajedno sa svojim zamjenikom Rudolfom Vujevićem.

Župan Stjepan Kožić, zajedno je sa svojim zamjenikom Rudolfom Vujevićem primio bacača diska i osvajača brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru Velimira Šandora te paraolimpijku i stolnotenisačicu Mirjanu Lučić. Tom prigodom paraolimpijcu Šandoru uručena je novčana nagrada od 10.000 kuna kao poticaj za daljnje velike sportske uspjehe.

… izjavio je župan Kožić nadodavši kako se nada da će se prevladavanjem gospodarske krize i otvaranjem novih radnih mjesta postići bolja klima za ulaganje u sportaše s invaliditetom.

Nastupi paraolimpijaca na sportskim natjecanjima doprinose njihovoj većoj socijalizaciji i integraciji u društvo. Ovo je prva paraolimpijska medalja za Zagrebačku županiju“, rekao je predsjednik Športskog saveza osoba s invaliditetom Damir Matić naglasivši kako novac uložen u sportaše s invaliditetom nije uzaludan.

Velimir Šandor podijelio je s okupljenima svoje sportske dojmove: Najteže je bilo plasirati se na Paraolimpijske igre, sam odlazak na igre veliki je uspjeh, a tek osvojiti medalju, to je već jako puno. Vjerovao sam u nju i medalja je oko vrata. Sada se koncentriram na nova natjecanja i naravno na Tokio 2020. godine.“

Svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom u Rio de Janeiru nije krila niti stolnotenisačica Mirjana Lučić. U vrlo oštroj konkurenciji uspjela je osigurati svoj nastup na Paraolimpijadi.

Vi ste naš ponos, Vi ste naši ambasadori u svijetu“, rekao je župan Kožić te istaknuo koliko njihovi uspjesi znače Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj u cjelini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here