Sunja svečano obilježila svoj Dan

164

Sunja je svečano obilježila svoj Dan!

Obilježavanje Dana općine i blagdana Svete Marije Magdalene započeolo je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskog rata kod središnjeg križa na mjesnom groblju.


Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u dvorani „Sven Lasta“.

Na sjednici je načelnik Općine Sunja Grga Dragičević predstavio što se sve na području općine radilo u proteklih godinu dana:

“Puno radimo, imamo puno projekata u planu. Ulažemo puno truda da poboljšamo infrastrukturu za naše stanovništvo, da kvalitetnije i udobnije žive na ovim prostorima.”

U svom obraćanju, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak je najprije zahvalio hrvatskim braniteljima na veličanstvenoj ulozi koju su imali u stvaranju i obrani Republike Hrvatske.

“Neki dan smo u Sunji otvorili novu moderniziranu ljekarnu u koju je Sisačko-moslavačka županija uložila 640.000 kuna. Nedavno su obnovljene i sanirane  ceste po modelu 50:50 Općina-ŽUC, u Gredi Sunjskoj, Slovincima i Radićevoj ulici u Sunji. Ovi, nedavno dovršeni radovi na prometnicama ukupne su vrijednosti od skoro 1,9 milijuna kuna. Sisačko-moslavačka županija sufinancira riječni prijevoz na području Sunje sa 100.000 kn.”
U izradi je projektna dokumentacija za energetsku obnove zgrade Doma zdravlja Sisak, ispostava Sunja.

Na ljetovanju u Splitsko-dalmatinsku županiju, koje je župan dogovorio sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, iz OŠ Sunja je bilo 20 učenika i troje pratitelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime