Svjetski dan bolesnika obilježen u Popovači

Javnozdravstvenom akcijom obilježen Svjetski dan bolesnika u NPB "Dr. Ivan Barbot" Popovača

1380
Foto: npb.hr

U Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ Popovača obilježen je „Svjetski dan bolesnika“.

Foto: SMŽ

Javnozdravstvena akcija održana je u polikliničkom dijelu bolnice gdje su posjetitelji mogli izmjeriti krvni tlak te šećer i kolesterol u krvi. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika ali i težnja za stvaranjem bolje zdravstvene, odnosno društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Foto: SMŽ

Događaju su nazočili ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača prim. Marina Kovač dr. med., zamjenik župana Sisačko – moslavačke županije doc.dr.sc. Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače gospodin Josip Mišković, predsjednik Upravnog vijeća bolnice Danijel Sučija, dipl.ing., djelatnici bolnice te građani grada Popovače i korisnici zdravstvenih usluga Bolnice.

VEZANE VIJESTI
POPOVAČA Direktor s računa tvrtke podizao gotovinu i izrađivao lažnu dokumentaciju
Foto: SMŽ

Sve prisutne pozdravila je ravnateljica prim. Marina Kovač dr. med. te naglasila važnosti psihološke i emocionalne podrške oboljelima i njihovima članovima obitelji, ne samo od stručnih zdravstvenih radnika, već i svih onih koji sudjeluju u brizi za zdravlje u zajednici.

Bolesnik ima samo jednu želju, a to je da ozdravi, u tome mu pomaže lijepa riječ, razumijevanje i uzajamno povjerenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here