Tableti za kraj školske godine osnovnoškolcima na Žumberku

125

Na kraju školske godine Općina Žumberak poklonila je svim osnovnoškolcima sa svoga područja tablet-računala. Za njihovu nabavu iz vlastita je proračuna osigurala oko 50.000 kuna.

– Unatoč skromnim proračunskim sredstvima, ali štednjom i preraspodjelom sredstava, osigurali smo novac kako bi naša djeca imali sličan standard kao i ona u drugim sredinama. Nabavili smo tablet-računala koja će djeca moći koristiti na nastavi, i to kroz duži niz godina – nakon podjele tableta rekao je općinski načelnik Zdenko Šiljak.

Tableti su uručeni 21-nom učeniku, koliko ih trenutno s područja općine Žumberak polazi osmogodišnju školu – područnu u Kostanjevcu, odnosno matičnu u susjednoj općini Krašić.

VEZANE VIJESTI
Neka su vam blagdani blagoslovljeni i ispunjeni mirom

Podjeli računala, tijekom završne školske priredbe u PŠ Kostanjevac, prisustvovao je i župan Stjepan Kožić.

– Ove gesta Općine i njezina načelnika govori da ako danas mislimo na mlade sutra imamo sigurnu budućnost – poručio je župan, podsjetivši pritom i na ulaganja Županije u obrazovanje, posebno osiguranje sredstava za nabavu udžbenika u nastavnoj 2018./2019., odnosno radnih bilježnica za iduću školsku godinu.

Županija je zadnjih godina uložila oko 145.000 kuna u sanaciju dijela krovišta PŠ Kostanjevac, zamjenu fasadne stolarije i uređenje sanitarnih čvorova, a s 45.000 kuna je sufinancirala i uređenje dječjeg igrališta pored zgrade škole.

VEZANE VIJESTI
Jezik nikad ne spava! 640 novih riječi i značenja u rječniku

Nakon posjeta školi, župan je obišao i novoasfaltirane lokalne ceste na području općine, u ukupnoj dužini oko pet kilometara.

– Na natječaj Županije lani smo se javili s dva projekta asfaltiranja lokalnih cesta – od Donjeg Oštrca do Bučara i od Čunkove Drage preko Vlašić Brda do Velikog Vrha. Kaže se da ceste život znače, stoga i ono malo stanovnika, koliko ih je još ostalo na Žumberku, treba imati primjerenu infrastrukturu – rekao je načelnik Šiljak, zahvalivši Županiji, posebno županu, „što ima poseban osjećaj za ovo područje“.

VEZANE VIJESTI
Edukacija djelatnika SP Gornja Bistra

Za asfaltiranje spomenutih cesta Županija je izdvojila 1,1 milijun kuna.

– Dok sam župan, Županija će i dalje najviše skrbiti o manje razvijenima, o onima koji ne mogu infrastrukturne projekte financirati iz vlastitoga proračuna – rekao je župan.

Foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here