Velikogoričanka Tena Petračić postavila hrvatski rekord!

Velikogoričanka postavila novi hrvatski dvoranski rekord na 800 m za mlađe kadetkinje

914

U subotu, 8. veljače i nedjelju, 9. veljače održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske za kadete-kinje i mlađe kadete-tkinje na Zagrebačkom velesajmu. Maraton klub Velika Gorica bio je zastupljen na oba dana natjecanja.

Na utrci od 200 m nastupila je Lucija Sever, koja je s vremenom 29,25 zauzela ukupno 22. mjesto i postavila svoj novi osobni rekord. Na utrci od 600 m imali su čak tri predstavnice: Tenu Martinec, Emu Vuković i Luciju Kišić. Cure su se odlično snašle pa je tako Tena zauzela odlično 5. mjesto s vremenom 1:43,51 i novim osobnim i klupskim rekordom za kedetkinje, Ema je zauzela 11. mjesto u vremenu 1:46,45 i novim osobnim rekordom, dok je Lucija zauzela 24. mjesto s vremenom 2:01,03.

VEZANE VIJESTI
Maraton klub Velika Gorica uspješno se vratio natjecanjima

Dan posije su nastupili i mlađi kadeti i kadetkinje, njih čak devetero predstavnika Atletske škole MK Velika Gorica. Na utrci od 200 m nastupile su četiri velikogoričke predstavnice: Magdalena Brzović, Lucija Breljak, Brigita Grčić i Paola Petrović. Od spomenute četvorke, najbolje se snašla Paola koja je zauzela 36. mjesto s vremenom 31,65. Odmah nakon nje dolazi i Lucija na 55. mjesto u vremenu 33,98, Brigita s vremenom 35,06 na 56. mjestu te Magdalena na 57. mjesto s vremenom 35,23. Na istoj je utrci je od muških predstavnika nastupio Fran Indi Obradović-Hećimović te zauzeo 33. mjesto s vremenom 33,91.

VEZANE VIJESTI
Održan 5. WDSF Croatian trophy

Na utrci od 800 m nastupile su tri predstavnice, sve redom pretendentice za najviše postolje: Tena Petračić, Tara Petračić i Livia Debelić – koje nikako nisu razočarale. Prva je u cilj ušla Tena s vremenom 2:27,75 te zauzela najviše postolje i postala državna prvakinja, a ujedno postavila i novi hrvatski dvoranski rekord za mlađe kadetkinje u ovoj disciplini. Nedugo nakon nje svoju utrku završila je i Livia s vremenom 2:28,21 i fenomenalnim srebrnim mjestom, koja je također srušila prijašnji državni rekord. Tara se popela na ukupno 6. mjesto s vremenom 2:35,88. Sve tri cure su postavile svoje osobne rekorde, dok je Tena postavila i novi klupski rekord. Od muških predstavnika je nastupio jedino Ivan Toma Aščić na utrci od 800 m gdje je završio na 4. mjestu s vremenom 2:35,30.

VEZANE VIJESTI
Prijam rekordera i vlasnika 51 diplome

Čestitke Velikogoričanima na sjajnim rezultatima, a klub se okreće pripremama za ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu gdje brani ekipno 1. mjesto kod mlađih kadetkinja. Seniori i veterani Kluba se polako pripremaju za prvi ovogodišnji polumaraton, koji se odrava u Splitu za dva tjedna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here