Thompsonu kazna zbog klicanja ‘za dom spremni’ na koncertu

2194

Oko 90.000 ljudi okupilo se u srijedu navečer na koncertu Marka Perkovića Thompsona u u Kninu, a policija je zabilježila šest prekršaja, uključujući nošenje kape i zastave s ustaškim obilježjima.

Koncert Thompsona i prijatelja održan je na kninskom gradskom stadionu u povodu obilježavanja 20. obljetnice operacije “Oluja”.

“Mi smo zasad utvrdili deset 10 različitih prekršaja, ali obzirom da je to javno okupljanje sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima audio-video snimano i fotografirano, pregledom tih snimki tek ćemo utvrditi postoji li osnovana sumnja da su, osim tih 10,  počinjeni i drugi prekršaji, temeljem čega ćemo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti”, kazali su iz PU šibensko-kninske.

Thompson će biti kažnjen na temelju 5. članka Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira:

“Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Koncert, koji se na dan obilježavanja “Oluje” tradicionalno održavao u Čavoglavama, ove je godine prvi put priređen u Kninu, gdje je u srijedu održana središnja proslava 20. obljetnice “Oluje”, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja.

 

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime