Tijekom vikenda u Zagrebačkoj županiji rekordno cijepljenje

Utrošeno gotovo 20 tisuća doza cjepiva

230

Rekordnih 12.211 doza cjepiva protiv covida-19 primijenjeno je tijekom vikenda, u subotu, na punktovima za cijepljenje u Zagrebačkoj županiji, priopćeno je danas iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Cijepljenje se provodilo i tijekom nedjelje, 13. lipnja, te je tijekom proteklog vikenda u Zagrebačkoj županiji ukupno utrošeno gotovo 20 tisuća doza cjepiva protiv pandemijske zaraze.

“Posebno želim istaknuti odaziv građana na drugu dozu cjepiva što je iznimno važno jer se u potpunosti cijepljenim pa tako i zaštićenim od ove bolesti smatra onaj tko je primio obje doze cjepiva protiv covida-19”, poručio je Leo Šunjić,  ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Da cijepljenje bude što dostupnije, osigurane su cjepne ambulante pri domovima zdravlja te pozivaju građane da se za cijepljenje naruče telefonski i dogovore termin dolaska u te ambulante.

U prilogu priopćenja dostavili su popis osam cjepnih ambulanti u Zagrebačkoj županiji  koje se nalaze u Dugom Selu, Ivanić Gradu, Jastrebarskom, Samoboru, Vrbovcu, Velikoj Gorici, Zaprešiću i Svetom Ivanu Zelini.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime