TOP 10: Vrste hrane koje izazivaju jednaku ili veću ovisnost od droge!

Određene namirnice također mogu stvoriti ovisnost, a neke čak imaju iste kemijske učinke na naše tijelo kao i droge!

1613

Osim možda kanabisa, savjetuje nam se da se držimo podalje od droga zbog njihovih negativnih posljedica. Kao što se kaže – kada počnete, teško je zaustaviti se. Ono što mnogi od nas ne znaju jest da droge nisu jedine koje stvaraju ovisnost. Određene namirnice također mogu stvoriti ovisnost, a neke čak imaju iste kemijske učinke na naše tijelo kao i droge! Rezultat toga je da postajemo fizički ili mentalno ovisni o tim namirnicama, te ih nastavljamo grickati, kako bi zadovoljili ove ‘smiješne’ vrste ovisnosti.

10KEKSI

Konzumiranje velikog broja kolačića može izgledati kao navika. Ali, kao što ćemo otkriti, to može biti rezultat ovisnosti. U jednoj studiji, Jamie Honohan iz Connecticut Collegea ubrizgala je štakorima fiziološku otopinu, kokain ili morfij. Nakon toga je stavila životinje u labirint s rižinim kolačima i Oreom, ostavljajući štakorima mogućnost da se slobodno kreću.

Shvatila je da su se životinje preselile u područje s Oreom, koje su očito preferirali više nego kolač od riže. Postali su uzbuđeni nakon što su jeli kremasti nadjev u Oreu, baš kao što su postali uzbuđeni kada su im ubrizgani lijekovi. Honohan je kasnije testirala proteine iz štakora i otkrila da je njihov akumbens – poznat kao “centar zadovoljstva” u mozgu – bio uzbuđeniji kada su jeli Oreos, nego kada im je ubrizgan kokain!

PREKOlistverse.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime