Topli obrok – obrok zdravlja i u OŠ Rajić

Projekt školske kuhinje u OŠ Rajić vrijedan milijun i 247 tisuća kuna s 300 tisuća kuna sufinanciraju Sisačko - moslavačka županija i Grad Novska

17

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i gradonačelnik Novske Marin Piletić su 5. studenog u prostorijama Grada Novske potpisali sporazum o zajedničkom financiranju obnove kuhinje u Osnovnoj školi Rajić.

Sisačko-moslavačka županija tako privodi kraju posljednju, četvrtu fazu projekta Topli obrok – obrok zdravlja. Riječ je o projektu koji je započeo prije četiri godine, a cilj mu je izgraditi, obnoviti i opremiti školske kuhinje u 22 osnovne škole kako bi mogle pripremati tople obroke, podsjetio je župan Žinić.

„Završetkom ovog projekta u Rajiću i u školi u Petrinji sve naše osnovne škole bit će spremne kuhati najmanje tri topla obroka tjedno. To nam je bio cilj, a sljedeći cilj će nam biti ne samo ta tri topla obroka, već da svaki dan imamo topli obrok za naše učenike. U Osnovnoj školi Rajić projekt školske kuhinje je vrijedan milijun i 247 tisuća kuna. Danas potpisujemo ugovor o sufinanciranju s Gradom Novskom vrijedan 300 tisuća kuna. To je samo jedan u nizu projekata koje smo zajednički ostvarili na ovaj ili sličan način. I to je pokazatelj jedne dobre suradnje koja se izražava kroz niz projekata koji su bitni za razvoj ovog kraja, ali i naše županije. Moram istaknuti da je ova županija u pet godina, otkako sam joj na čelu, napravila dosta upravo u osnovnom školstvu. Samo će kroz energetsku obnovu biti uloženo 100 milijuna kuna u škole u županiji.“

VEZANE VIJESTI
Za 76. obljetnicu stradanja Zrinjana blagoslovljena novoizgrađena crkva

Da se u Novskoj posljednje tri godine suradnjom Grada i Županije provode veliki infrastrukturni projekti, posebice u školstvu, potvrdio je ovom prilikom i gradonačelnik Piletić.

„Podsjetit ću da smo zajedničkim naporima u potpunosti obnovili Osnovnu školu Novska, proveli energetsku obnovu i obnovu igrališta i dvorane, investirali smo, proširivali i popunjavali sadržaj u Srednjoj školi Novska, prije tri godine smo otvorili Katoličku osnovnu školu, uredili prostore za drugu osnovnu školu u Novskoj. Ovim potpisom krećemo u jednu veliku investiciji u našoj Osnovnoj školi Rajić. Ne tako davno Županija je tamo također energetsko obnovila zgradu, promijenila krovište, a danas ulaže sredstva za uređenje školske kuhinje kako bi svi naši učenici na području grada Novske imali mogućnost toplog obroka“.

VEZANE VIJESTI
Tradicionalni božićni ručak u Caritasu Sisačke biskupije

Zadovoljstvo što će 148 učenika Osnovnoj školi Rajić uskoro imati topli obrok pripremljen u novoj školskoj kuhinji izrazio je ravnatelj škole Damir Blažeković. Zahvalio se svima na razumijevanju i na ovom projektu za kojeg je ustvrdio kako će značajno podići uvjete boravka djece u školi.

„Djeca su ta koja donose radost i veselje, a ovim projektom ćemo svi mi biti presretni. Moje najveće zadovoljstvo je što ćemo, nakon dugog niza godina, uspjeti završiti školsku kuhinju u našoj školi, na zadovoljstvo ne samo mene kao ravnatelja, već i naše djece, naših zaposlenika, ali i svih mještana Rajića“.

VEZANE VIJESTI
U Mošćenici otkriven prvi Trg hrvatskih braniteljica u RH

Nova školska kuhinja će olakšati i ubrzati posao djelatnicima kuhinje, zadovoljiti standarde potrebne za kuhanje obroka te stvoriti uvjete za kvalitetniju prehranu školaraca, a tim i njihov ugodniji boravak u školi.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here