TOPUSKO Energetska obnova donosi i kvalitetnije uvjete smještaja

Obnavlja se glavni smještajni kapacitet Lječilišta Topusko, zgrada Petrova gora

463

Na zgradi Petrova gora Lječilišta Topusko traju radovi na energetskoj obnovi koji će osim ušteda donijeti i kvalitetnije uvjete smještaja.

Riječ je o projektu zamjene postojećeg grijanja i uvođenju hlađenja primjenom ventilokonvektora, nadogradnji postojeće ventilacije i automatici upravljanja te štednoj rasvjeti. Ukupna vrijednost investicije je 13.276.145,00 kuna, kazao je prilikom obilaska radova ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler.

„To je glavni smještajni kapacitet Lječilišta Topusko, zgrada sa 154 kreveta i fizikalnom  terapijom čija je obnova sufinancirana od strane Ministarstva graditeljstva i Europske unije s pet milijuna kuna dok je ostatak do 13,5 milijuna kuna osiguran većim dijelom iz kredita HBOR-a. To će s jedne strane omogućiti uštedu energenata, prvenstveno termalne vode i električne struje, ali i povišenje standarda boravka u našim prostorima. Do sad je u sobama bilo pretoplo i zimi,a  naročito ljeti, a sada će to biti jedan značajan odmak u pozitivnom smislu za Lječilište Topusko“.

U pratnji ravnatelja i svog zamjenika Romana Rosavca te načelnika Općine Topusko Ivice Kuzmića, radove je obišao sisačko – moslavački župan Ivo Žinić.

„Ovog trena koristimo mogućnosti koje imamo na raspolaganju. To je svakako korištenje fondova Europske unije i financiranje ovog velikog projekta izmjene kompletnog sustava grijanja i hlađenja kojeg do sad nije bilo. Dobit ćemo moderne sobe i sve prostore grijanje i hlađene u svim dakle vremenskim uvjetima. Paralelno a ovim, svojim vlastitim snagama Lječilište obnavlja i sobe. U konačnici ćemo dobiti moderno uređene sobe s novim namještajem što će podići kvalitetu smještaja na četiri zvjezdice“.

Župan je dodao kako im je cilj od Topuskog napraviti kongresni centar te izgraditi kongresnu dvoranu i veliki wellness centar. Uvjeren je da su na dobrom tragu te su već pripremili određene projekte s tim ciljem.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime