TOPUSKO Središnja svečanost proslave Dana umirovljenika Sisačko-moslavačke županije

Umirovljenici su na svoj Dan priredili zanimljiv program

160

U petak, 1. prosinca u prostoru restorana Petrova gora u Topuskom održan je svečani program u povodu Dana umirovljenika Sisačko-moslavačke županije.

Čestitku svim umirovljenicima Sisačko-moslavačke županije uputio je predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Josip Vrbanac:

“ Dozvolite da čestitam svim umirovljenicima Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije. Udruga Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije progrmila je još jednu godinu. Aktivnosti su nam bile: u sportskom dijelu gdje smo se natjecali u Jasenovcu, Pjevački zbor Matice umirovljenika Popovača predstavljao je našu Maticu umirovljenika u Jastrebarskom i sad nam još preostaje smotra naše kulturnomijetničke djelatnosti, ali vreme nam je malo kratko pa ćemo vidjeti kako ćemo to.”


Topusko je obišao i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, koji je s načelnikom Općine Topusko Ivicom Kuzmićem, ravnateljem Lječilišta Topusko Domagojem Moslerom i ravnateljicom Srednje škole Topusko Željkom Gajdek obišao Božićni sajam, a potom umirovljenike pozdravio i uputio im čestitku:

“ Drage djevojke i mladići, sve vas lijepo pozdravljam i drago mi je da smo ponovno zajedno ovdje u Topuskom, iako ne mogu vjerovati da je prošlo već godinu dana, ali drago mi je da ste svi veseli, nasmijani, dobro raspoloženi i siguran sam da ćete danas uživati u izvrsnoj glazbi, izvrsnoj hrani. U kupanju, ali ono što je najvažnije, u izvrsnom društvu. Vi ste zaista izvrsno društvo!”

Celjak je podsjetio da Županija proširuje kapacitete domova umirovljenika na području Sisačko-moslavačke županije:

“ Od prvog dana kada smo preuzeli časnu dužnost u Županiji, vodimo posebnu skrb o vama, koji ste naše majke, naše očevi, naši djedovi, naše bake. To nas posebno motivira da osiguramo što kvalitetniji život u odmaklim godinama. I upravo zato proširujemo kapacitete naših domova umirovljenika. Tijekom 2023. godine završena je obnova domova za starije osobe u Sisku i Glini, a u tijeku je obnova i Doma za starije osobe Petrinja.

Dom za starije osobe koji su stanovnici Moslavine čekali nekoliko desetljeća vlastitim sredstvima realizirala je Sisačko-moslavačka županija u Kutini, a useljenje prvih korisnika očekuje se u narednim tjednima. Budući su potrebe za smještajem starijih osoba na području Moslavine veće od postojećih kapaciteta, po uzoru na županijska naselja u Glini, Petrinji i Sisku, u sljedećoj godini krenut će izgradnja novih županijskih naselja u Kutini i Popovači. Naselja u Kutini i Popovači imat će po 25 stambenih objekata što zajedno s Glinom, Petrinjom i Siskom čini ukupno 216 stambenih jedinica u koje će biti smješteni stariji sugrađani, dok će dio kuća, po pet u svakom naselju, biti prilagođen osobama s invaliditetom. Kapaciteti za smještaj starijih osoba povećavaju se i u Sisku za što je Sisačko-moslavačka županija kupila poslovnu zgradu u naselju Caprag. U 2024. godini na zgradi će započeti radovi prenamjene, a u novom prostoru bit će smješteno 75 novih korisnika.”

Bit će to najnoviji domovi, najmodernija oprema i najbolji uvjeti koji postoje u Hrvatskoj, istaknuo je župan.

Za njihov Dan, županijska je uprava uz program i ručak u Topuskom osigurala i besplatno kupanje u bazenu Top-Termi za sve zainteresirane umirovljenike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime