Najveća sportska amaterska manifestacija stigla je u četvrtak, 2. lipnja u Topusko.

“Turneja radosti” zaista je donijela radost na Trg bana Jelačića u Topuskom gdje se na 20. Sportskim igrama mladih okupio veliki broj mališana nasmiješenih lica i željnih dobrih sportskih rezultata, a ponajviše lijepog druženja i zabave. Više od 200 malih natjecatelja okušalo se u igri graničara i trkačkoj utrci na 60 metara.

Ove godine Sportske igre mladih slave 20 godina održavanja u Hrvatskoj, šesta je godina u BiH, a treća u Srbiji. Moto igara je “Živimo život bez droge, droga uzima život”, a cilj im je razviti sportski duh te uključiti djecu i mlade u sportske aktivnosti promovirajući zdrav život, rast i razvoj, rekla nam je Katja Jelčić, članica Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih.

Djeca su nam i sama ispričala kako doživljavaju ove igre i sport općenito.

A prije nego što smo vidjeli kako je to ispalo, a ispalo je odlično, na veliko oduševljenje mališana među njima se pojavio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je upalio plamen 20. Sportskih igara mladih te su one mogle i službeno početi.

Zadovoljstvo što su domaćini ovih jubilarnih Sportskih igara mladih izrazila je i zamjenica načelnika Općine Topusko Jelena Roknić.

Najbolji iz Topuskog odlaze, dakle, krajem lipnja u Split na završnicu Sportskih igara mladih gdje će, sigurni smo, na najbolji mogući način predstavljati svoju Općinu. A jedan rekord su već oborili – njihov urlik “Volim Topusko” bio je najglasniji od svih dosadašnjih sudionika Sportskih igara na prijašnjim lokacijama. Tako se ponovno pokazalo kako mi s Banovine znamo biti uspješni sportaši, a znamo biti i najglasniji.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime