U Topuskom se održava Državno natjecanje iz vjeronauka

1044

Topusko je domaćin Državnog natjecanja iz vjeronauka. „Vjeronaučna olimpijada“ svečano je otvorena sinoć u prostoru Top Termi, a tko je najbolji među 200 učenika osnovnih i srednjih škola Hrvatske, znat će se sutra.

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog katehetskog ureda i Katehetskog ureda Sisačke biskupije u Topuskom se od 5. do 7. travnja održava Državno natjecanje iz vjeronauka. Oko 200 učenika sa svojim učiteljima i nastavnicima iz svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj sudjeluje tako na „Vjeronaučnoj olimpijadi“ koja je svečano otvorena u prostoru Top Termi.

Sudionici ovog natjecanja bili su najbolji na razini svojih biskupija, a nama je čast što im je upravo Sisačka biskupija ovdje u Topuskom domaćin, rekao nam je sisački biskup mons. Vlado Košić.

Osim natjecateljskog dijela, olimpijada će učenicima omogućiti druženje te upoznavanje Topuskog i Siska, kaže biskup.

Načelnika Općine Topusko Vladu Mužu pitali smo što bi osnovnoškolci i srednjoškolci trebali obići u ovoj općini bogatoj prirodnim resursima.

Muža ističe kako je mu je jako drago što će toliki broj mladih, zahvaljujući ovom natjecanju, boraviti u Topuskom.

Sisačko-moslavačka županija domaćin je ovog, ali i državnih natjecanja iz elektrotehnike, šumarstva i geografije, što iznimno značajnim smatra župan Ivo Žinić, upravo zbog dolaska velikog broja mladih iz cijele Hrvatske u našu županiju.

Na Državnom natjecanju iz vjeronauka svoje znanje pokazat će i učenici Srednje škole Glina. Ivana Pilipović ( 3. razred gimnazije ), Matea Jajalo ( 3. razred ekonomskog usmjerenja ), Roberta Letica i Marijo Cvitanović ( 4. razred gimnazije ). Oni su osvojili 2. mjesto na biskupijskom natjecanju, ali su po kriteriju izvrsnosti, pozvani na ovo državno natjecanje, kaže nam Matej Ćavarović, njihov ponosni vjeroučitelj.

Vjeronaučna olimpijada održava se u tri natjecateljska kruga, objašnjava nam vjeroučitelj Ćavarović.

Glinjanima, ali i svim ostalim natjecateljima iz čitave Hrvatske na ovom natjecanju želimo puno sreće i uspjeha. Neka pobijedi najbolji, ali zaista je, kako su nam svi rekli, najvažnije sudjelovati i ogroman je uspjeh već sviju njih što su se plasirali na državno natjecanje s kojeg će, sigurni smo, ponijeti brojne drage uspomene na Topusko i Sisačko-moslavačku županiju.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime