Na tradicionalnom predblagdanskom domjenku petero laureata

420

Kako bi zajedno podijelili radost nadolazećih blagdana, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i njegovi najbliži suradnici, zamjenici Ivan Celjak i Roman Rosavec te predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić pozvali su na tradicionalni predblagdanski domjenak predstavnike vjerskih zajednica, lokalne samouprave, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijećnike Županijske skupštine, pročelnike upravnih odjela i ravnatelje županijskih ustanova, gospodarstvenike, djelatnike u kulturi, sportu te brojne druge javne djelatnike. Župan Žinić je istaknuo kako su ove godine ostvarili čitav niz rezultata: “Bili smo županija koja je povukla najviše sredstava iz fondova EU, imamo razloga za pohvalu jer smo dobili nagradu za dva projekta na razini EU: za naš projekt “Kupujmo lokalno – Pun ceker”, koji je osvojio veliku nagradu među 10 najboljih malih projekata u ovoj godini u Europskoj uniji i veliko priznanje od strane EU parlamentaraca gdje će naš projekt “The gaming industry” biti projekt koji ćemo predstaviti Europskom parlamentu u 2018. godini kao jedan od najinovativnijih projekata u EU. To su samo neke naznake, a i projekti kojima želimo potaknuti ostanak stanovništva ovdje i stvoriti kvalitetnije uvjete za život.” Žinić je zahvalio brojnim partnerima s kojima je Županija surađivala 2017. godine te izrazio nadu da će suradnja u narednoj godini biti još bolja i bogatija.

VEZANE VIJESTI
Proglašena prirodna nepogoda za šest općina i tri grada u Zagrebačkoj županiji

Okupljenima se prigodno obratio i molitvu predvodio biskup sisački mons. Vlado Košić, osvrnuvši se na događaje koji su obilježili ovu godinu i čestitavši nadolazeće blagdane: “Božić bi nas trebao ispuniti optimizmom, dobrom voljom, nadom i pozitivnim mislima. To ne znači da prestanemo biti realni i da zatvaramo oči pred stvarnošću u kojoj živimo. Ali, i u najtamnijem svijetu postoji svjetlo, jer donio ga je upravo Božić, mali bog Isus Krist koji se rodio u Betlehemu, da svakom čovjeku i čitavom čovječanstvu donese mir. Taj mir u srcu i nadu u duši da se pridonese ukupnom dobru u našoj županiji, biskupiji i čitavoj Domovini. Želim gospodinu Žiniću i njegovim suradnicima, gospodi gradonačenicima i načelnicima općina te svim odgovornima u svim ustanovama koje se brinu za dobrobit djece, mladih, starijih, bolesnih, naših hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, jednom rječju svima vama poštovani uzvanici, dobro vam došao Božić, porođenje Isusovo, i s Božićem neka vam je svima sretna i nova 2018. godina.”

VEZANE VIJESTI
Za 76. obljetnicu stradanja Zrinjana blagoslovljena novoizgrađena crkva

Zaslužnim pojedincima i organizacijama uručene su županijske nagrade. Nagradu za životno djelo primio je Božidar Pintarić, dugogodišnji istaknuti društveni i sportski djelatnik, koji se posebno istaknuo aktivnostima u umirovljeničkim udrugama, Sisačkoj građanskoj stranci te atletici. Ista je nagrada posmrtno dodijeljena Petrinjcu Željku Nenadiću, hrvatskom branitelju koji je svojedobno bio saborski zastupnik i zamjenik župana, a obnašao je i brojne druge odgovorne dužnosti. Godišnje nagrade za iznimna dostignuća u protekloj godini primili su uspješni član Kajak kanu kluba Hrvatska Kostajnica Josip Lenac, državni reprezentativac koji je ove godine ostvario niz vrhunskih rezultata te Nenad Ostojić, ugledni sisački karikaturist i autor stripova. Za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije nagrađen je sisački Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić”, koji je ove godine obilježio 65 godina uspješnog rada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here