Na tradicionalnom predblagdanskom domjenku petero laureata

419

Kako bi zajedno podijelili radost nadolazećih blagdana, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i njegovi najbliži suradnici, zamjenici Ivan Celjak i Roman Rosavec te predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić pozvali su na tradicionalni predblagdanski domjenak predstavnike vjerskih zajednica, lokalne samouprave, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijećnike Županijske skupštine, pročelnike upravnih odjela i ravnatelje županijskih ustanova, gospodarstvenike, djelatnike u kulturi, sportu te brojne druge javne djelatnike. Župan Žinić je istaknuo kako su ove godine ostvarili čitav niz rezultata: “Bili smo županija koja je povukla najviše sredstava iz fondova EU, imamo razloga za pohvalu jer smo dobili nagradu za dva projekta na razini EU: za naš projekt “Kupujmo lokalno – Pun ceker”, koji je osvojio veliku nagradu među 10 najboljih malih projekata u ovoj godini u Europskoj uniji i veliko priznanje od strane EU parlamentaraca gdje će naš projekt “The gaming industry” biti projekt koji ćemo predstaviti Europskom parlamentu u 2018. godini kao jedan od najinovativnijih projekata u EU. To su samo neke naznake, a i projekti kojima želimo potaknuti ostanak stanovništva ovdje i stvoriti kvalitetnije uvjete za život.” Žinić je zahvalio brojnim partnerima s kojima je Županija surađivala 2017. godine te izrazio nadu da će suradnja u narednoj godini biti još bolja i bogatija.

VEZANE VIJESTI
Ivan Zak poklonio single i najavio veliko iznenađenje

Okupljenima se prigodno obratio i molitvu predvodio biskup sisački mons. Vlado Košić, osvrnuvši se na događaje koji su obilježili ovu godinu i čestitavši nadolazeće blagdane: “Božić bi nas trebao ispuniti optimizmom, dobrom voljom, nadom i pozitivnim mislima. To ne znači da prestanemo biti realni i da zatvaramo oči pred stvarnošću u kojoj živimo. Ali, i u najtamnijem svijetu postoji svjetlo, jer donio ga je upravo Božić, mali bog Isus Krist koji se rodio u Betlehemu, da svakom čovjeku i čitavom čovječanstvu donese mir. Taj mir u srcu i nadu u duši da se pridonese ukupnom dobru u našoj županiji, biskupiji i čitavoj Domovini. Želim gospodinu Žiniću i njegovim suradnicima, gospodi gradonačenicima i načelnicima općina te svim odgovornima u svim ustanovama koje se brinu za dobrobit djece, mladih, starijih, bolesnih, naših hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, jednom rječju svima vama poštovani uzvanici, dobro vam došao Božić, porođenje Isusovo, i s Božićem neka vam je svima sretna i nova 2018. godina.”

VEZANE VIJESTI
Za 76. obljetnicu stradanja Zrinjana blagoslovljena novoizgrađena crkva

Zaslužnim pojedincima i organizacijama uručene su županijske nagrade. Nagradu za životno djelo primio je Božidar Pintarić, dugogodišnji istaknuti društveni i sportski djelatnik, koji se posebno istaknuo aktivnostima u umirovljeničkim udrugama, Sisačkoj građanskoj stranci te atletici. Ista je nagrada posmrtno dodijeljena Petrinjcu Željku Nenadiću, hrvatskom branitelju koji je svojedobno bio saborski zastupnik i zamjenik župana, a obnašao je i brojne druge odgovorne dužnosti. Godišnje nagrade za iznimna dostignuća u protekloj godini primili su uspješni član Kajak kanu kluba Hrvatska Kostajnica Josip Lenac, državni reprezentativac koji je ove godine ostvario niz vrhunskih rezultata te Nenad Ostojić, ugledni sisački karikaturist i autor stripova. Za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije nagrađen je sisački Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić”, koji je ove godine obilježio 65 godina uspješnog rada.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here