VIDEO – “Trčim, trči, trče!” – održan DAN RUN 2017.

426

Poljeće, sunčana i topla subota, Dan planete Zemlje … I sve je bilo spremno za jednodnevni edukativno-rekreacijski boravak u prirodi Zrinske gore.

U Hrvatskom Čuntiću održan je pod sloganom „Trčim, trči, trče!“ DAN RUN 2017., a u organizaciji ZRIN.G.REENCroatia, a autor projekta je Vjekoslav Kušan. Djeca i mladež osnovnih i srednjih škola te sportskih klubova iz Sisačko-moslavačke, ali Zagrebačke županije trčali su u prelijepoj Zelenoj dolini cross u kategorijama baby cross, limačica i limača, kadetkinja i kadeta.

Manifestaciju su podržali Grad Petrinja i gradonačelnik Darinko Dumbović te Turistička zajednica Grada Petrinje, a prije samog početka manifestacije u Gradskoj upravi održan je okrugli stol na temu “Petrinja – atletika” kojemu su, osim gradonačelnika, nazočili izbornik Hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić, istaknuti maratonac Drago Miličić i savjetnik manifestacije DAN RUN, tajnik Triatlon kluba Petrinja Marko Franjić i direktor petrinjskog Komunalca Vlado Lovreković koji je za ovu manifestaciju dao dio svog zemljišta.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Na Zelenoj noći prikupljeno više od 200 tisuća kuna

DAN RUN, osim svog edukativnog, rekreacijskog i ekološkog karaktera, ima i humanitarnu svrhu, o čemu je nešto više rekao Drago Miličić.

Svojim dolaskom na DAN RUN, manifestaciji je još veći značaj dao izbornik Hrvatske atletske reprezenatcije Mladen Katalinić koji bi u budućnosti želio da sportski grad kao što je Petrinja ima atletsku stazu.

Ovdje u Hrvatskome Čuntiću lijepo je vidjeti mlade koji imaju jaku sportsku energiju, a ova Zelena dolina ima turistički i gospodarski potencijal, ali nam nedostaju sadržaji, rekao je gradonačenik Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Petrinjska Gradska organizacija Narodne stranke - Reformisti održala redovnu Izvještajnu skupštinu


A kada je sport u pitanju, nedostaje nam prostor za atletske aktivnosti, naglasio je gradonačelnik.

Cilj ovakvih i budućih sličnih sadržaja mora biti da Petrinja, uz to što je sportski grad, bude i grad dobrih prilika za svoje sportaše, ali i za sve mlade, zaključio je Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here