VIDEO – “Trčim, trči, trče!” – održan DAN RUN 2017.

421

Poljeće, sunčana i topla subota, Dan planete Zemlje … I sve je bilo spremno za jednodnevni edukativno-rekreacijski boravak u prirodi Zrinske gore.

U Hrvatskom Čuntiću održan je pod sloganom „Trčim, trči, trče!“ DAN RUN 2017., a u organizaciji ZRIN.G.REENCroatia, a autor projekta je Vjekoslav Kušan. Djeca i mladež osnovnih i srednjih škola te sportskih klubova iz Sisačko-moslavačke, ali Zagrebačke županije trčali su u prelijepoj Zelenoj dolini cross u kategorijama baby cross, limačica i limača, kadetkinja i kadeta.

Manifestaciju su podržali Grad Petrinja i gradonačelnik Darinko Dumbović te Turistička zajednica Grada Petrinje, a prije samog početka manifestacije u Gradskoj upravi održan je okrugli stol na temu “Petrinja – atletika” kojemu su, osim gradonačelnika, nazočili izbornik Hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić, istaknuti maratonac Drago Miličić i savjetnik manifestacije DAN RUN, tajnik Triatlon kluba Petrinja Marko Franjić i direktor petrinjskog Komunalca Vlado Lovreković koji je za ovu manifestaciju dao dio svog zemljišta.

VEZANE VIJESTI
Obljetnica stradanja župljana petrinjske Župe sv. Antuna Padovanskog

DAN RUN, osim svog edukativnog, rekreacijskog i ekološkog karaktera, ima i humanitarnu svrhu, o čemu je nešto više rekao Drago Miličić.

Svojim dolaskom na DAN RUN, manifestaciji je još veći značaj dao izbornik Hrvatske atletske reprezenatcije Mladen Katalinić koji bi u budućnosti želio da sportski grad kao što je Petrinja ima atletsku stazu.

Ovdje u Hrvatskome Čuntiću lijepo je vidjeti mlade koji imaju jaku sportsku energiju, a ova Zelena dolina ima turistički i gospodarski potencijal, ali nam nedostaju sadržaji, rekao je gradonačenik Dumbović.

VEZANE VIJESTI
Siščani prosvjeduju protiv opasnog otpada, dolazak najavili političari


A kada je sport u pitanju, nedostaje nam prostor za atletske aktivnosti, naglasio je gradonačelnik.

Cilj ovakvih i budućih sličnih sadržaja mora biti da Petrinja, uz to što je sportski grad, bude i grad dobrih prilika za svoje sportaše, ali i za sve mlade, zaključio je Dumbović.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here