Trojac koji je opljačkao Sunjane “zaradio” optužnicu

Ukupno su od oštećenika otuđili iznos u protuvrijednosti od 75.892,50 kuna

259
Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je, nakon provedene istrage, 11. rujna 2020. podiglo pred Županijskim sudom u Sisku optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1996. i 2000.) i prema maloljetnom hrvatskom državljaninu (2002.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, priopćilo je ŽDO Sisak.
Optužnicom se okrivljenike tereti da su 15. siječnja 2020. oko 18,30 sati, zajedno i po prethodnom dogovoru, znajući da oštećenici posjeduju veće iznose novca, vozilom došli do njihove kuće na području općine Sunja u nakani da dođu do tog novca.
Drugookrivljenicu se tereti da je ostala u vozilu ispred kuće paziti da netko ne naiđe, dok su maloljetni okrivljenik i prvookrivljenik, maskiranih lica i s rukavicama na rukama te držeći u ruci palice, fizičkom snagom nasilno otvorili ulazna vrata kuće te prišli oštećenicima i vezali im ruke plastičnim konopcem, a potom su, u cilju da spriječe moguće pozivanje pomoći, potrgali telefonsku vezu i pretražili kuću u potrazi za novcem.
Tereti ih se da su u spavaćoj sobi ispod madraca pronašli kutiju i u njoj novčani iznos od 10.200,00 eura i 300,00 kuna koji su uzeli i zadržali za sebe, nakon čega su se svi zajedno udaljili s mjesta događaja oštetivši time oštećenike za iznos u protuvrijednosti od 75.892,50 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here