Trojac napadao ljude, a potom i policiju

263
Foto: ilustracija MUP

Trojica muškaraca pod utjecajem alkohola napali su u subotu nakon ponoći u ugostiteljskom objektu u Trnovcu četvoricu muškaraca i ženu, a zatim i policijske službenike, zbog čega je jedan policajac ispalio hitac u zrak, izvijestila je u ponedjeljak varaždinska Policijska uprava.

Trojica muškaraca pod utjecajem alkohola u dobi od 22, 34 i 60 godina, koji su “na naročito drzak i nepristojan način” remetili javni red i mir, najprije su rukama i nogama po glavi i tijelu udarali četvoricu muškaraca te ženu koja ih je pokušavala smiriti. Razbijali su i inventar ugostiteljskog objekta, a kad su otišli na parkiralište, onamo je na temelju dojave stigla ophodnja varaždinske Policijske postaje.

Nakon što su policijski službenici od njih zatražili osobne iskaznice, trojica su ih napala naguravajući ih i udarajući rukama i nogama po tijelu, zbog čega su policajci upotrijebili sredstva prisile i tjelesnu snagu. Jednog policajaca napadači su srušili i počeli gušiti, zbog čega je drugi u krajnjoj nuždi ispalio upozoravajući hitac u zrak.

U međuvremenu u pomoć napadnutim policajcima stigli i drugi policijski službenici te su uz uporabu sredstava prisile i vezivanje savladali napadače.

Dvojici policijskih službenika pružena je medicinska pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni po glavi, nosu, zubima i tijelu.

Medicinska pomoć pružena je i trojici napadača te je utvrđeno da od uporabe sredstava prisile nisu ozlijeđeni.

Sva trojica su uhićena, a kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i napada na službenu osobu je u tijeku, nakon čega će protiv njih biti podnesena kaznena prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu.

Protiv njih će se Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji predviđa novčanu kaznu od 20 do 170 eura ili kaznu zatvora do 30 dana.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu u nedjelju im je odredila mjere opreza – zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja napadnutim policijskim službenicima na udaljenost manju od 100 metara.

Jedan od trojice muškaraca je Ivan Sušec, općinski vijećnik HDZ-a u Trnovcu Bartolovečkom. Sušec je kratko za Hinu potvrdio da je bio te večeri u tom ugostiteljskom objektu, ali, dodao je, nije sudjelovao u spomenutom remećenju javnog reda i mira. Po njegovim riječima, pokušao je smiriti situaciju koja se dogodila izvan ugostiteljskog objekta kad je stigla policija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime