Trostrukom pijanom recidivistu kazna 40.000 kuna

Kazna 40.000 kuna ili zatvor do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca i 12 negativnih prekršajnih bodova

287
Foto: Ilustracija

U srijedu, 4. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena tri vozača (dva vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,10 sati u Tenji, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja, dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,42 grama po kilogramu.

VEZANE VIJESTI
RIJEKA Uz vrijeđanje, slomio supruzi nosnu kost

Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. U zadnje tri godine tri puta pravomoćno je presuđen za upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola i jednom za upravljanje pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 24 mjeseca i 12 negativnih prekršajnih bodova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here