Tvrdio da im je rođak pa od njih uzimao novac

165
Foto: Pixabay ilustracija

Zagrebačka policija pritvorila je 62-godišnjeg muškarca koji je u više navrata od 2015. do 2021. godine prilazio građanima pa ih, uvjerivši da su rođaci, tražio da mu posude novac koji nije imao namjeru vratiti.

Naime, muškarac je od svibnja 2015. godine do srpnja 2021. godine u šest navrata na području Medveščaka i Maksimira na ulici prilazio građanima, lažno im se predstavljao kao njihov rođak ili raniji radni kolega. Nakon što su građani povjerovali u njegovu priču, osumnjičeni im je tada lažno predočavao da ima financijske poteškoće te je od njih zatražio da mu posude novac u svrhu popravka automobila, kupnje robe i slično. Oštećeni su, tada, dovedeni u zabludu osumnjičenom posudili različite novčane iznose, a iako im je on obećao novac vratiti u roku nekoliko dana to nikada nije učinio niti je za to pokazao namjeru.

Još je jednom prilikom, sumnja se, i to u svibnju 2021. godine na ulici prišao građanki i s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažno joj se predstavio kao njen rođak. Iako mu je oštećena povjerovala, kada je od nje zatražio da mu posudi novac, posumnjala je u istinitost njegove priče te je događaj prijavila policiji.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 27.300 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here