Tvrtka Mihoković d.o.o. otvorila proizvodni pogon u Poduzetničkoj zoni Pisarovina

935

U Poduzetničkoj zoni Pisarovina danas je svečano otvoren proizvodni pogon tvrtke Mihoković d.o.o. vrijedan 8,5 milijuna kuna.

Tvrtka Mihoković metal solutions iz Zagreba otvorila je vrata novog proizvodnog pogona u Poduzetničkoj zoni Pisarovina vrijednog 8,5 milijuna kuna. Tvrtka koja se već 25 godina bavi proizvodnjom metalne galanterije na takav se korak odlučila radi proširenja proizvodnog kapaciteta, a otvorenje ovog pogona znači i nova radna mjesta:

“Trenutačno nas ima 35, a planiramo zaposliti još najmanje sedam ili osam djelatnika do kraja godine. Ovisno o tome kako ćemo se razvijati u Hrvatskoj, ali i izvan granica postoji mogućnost da zaposlimo dodatan broj radnika”, najavljuje financijska direktorica Ana Mihoković te dodaje kako dio proizvoda izvoze u inozemstvo, a surađuju i s brojnim domaćim tvrtkama:

“Krenuli smo sa zidnim sistemom polica, zatim arhivskim i skladišnim regalima za srednje terete, okovima za građevinarstvo za spajanje svih drvenih konstrukcija, a u posljednje vrijeme prezentiramo proizvodnju proizvoda od metala koji su vezani za industrijski dizajn”.

Novootvoreni pogon prostire se na 1.100 metara četvornih, a opremljen je najsuvremenijim strojevima; fiber laserom za rezanje metala i cijevi te strojevima za posluživanje lasera.

Jedanaesti je to pogon otvoren u Poduzetničkoj zoni Pisarovina, “… mi u Općini smo najsretniji prvenstveno zbog toga što znamo da je ovo investicija koja zapošljava nove ljude, a koja stvara dohodak i naravno pruža mogućnost da naši mladi ne odlaze izvan granica naše općine, ali naravno i države. Zona je izgrađena 2005. godine sredstvima Zagrebačke županije, Ministarstva gospodarstva i Općine Pisarovina. Infrastrukturu smo doveli u sve dijelove naše Zone”, poručuje načelnik Općine Tomo Kovačić.

Otvorenju pogona prisustvovao je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić rekavši kako posebno veseli što se otvara sve više proizvodnih pogona:

“Posebno me veseli što je ovaj pogon otvoren baš u Zagrebačkoj županiji na području Poduzetničke zone Pisarovina. To samo potvrđuje da smo prije skoro 20 godina, kada smo krenuli s gradnjom poduzetničkih zona, imali dobru viziju. Nadam se da ćemo uskoro, zajedno s Općinom, dobiti još investitora te tako otvoriti više radnih mjesta”.

Otvorenjem ovog pogona tvrtka ulazi u novu fazu poslovanja u kojoj će, nadaju se, u 2019. godini povećati tehnološki kapacitet za čak 58 posto.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here