U Desnom Trebarjevu održan 36. Kup Posavine

U Desnom Trebarjevu na nogometnom igralištu u organizaciji DVD-a Desno Trebarjevo održano je 36. tradicionalno međunarodno vatrogasno natjecanje „Kup Posavine“ i 3. kolo 10. Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež.

2573

Subotnje prijepodne u Desnom Trebarjevu danas je bilo u znaku vatrogastva, mladosti i -natjecanja! Naime, na nogometnom igralištu održano je 36. tradicionalno međunarodno vatrogasno natjecanje „Kup Posavine“ i 3. kolo 10. Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež.

 

Natjecanje je okupilo čak 35 ekipa mladeži (12-16 godina) i 12 ekipa djece (6-12 godina), a natjecali su se u kategorijama; mladež muška, mladež ženska, djeca muška i djeca ženska.

Najbolje u dječjoj ženskoj kategoriji bile su djevojčice DVD-a Mladost iz Siska, dječju mušku konkurenciju poveli su dječaci DVD-a Sunja-Greda. Najbolje u kategoriji ženske mladeži bile su djevojke DVD-a Gardinovec, a mušku konkurenciju pomeli su mladići DVD-a Bedekovčina.

 

Na natjecanju mladeži izvodila se jedna vježba prema Pravilniku o natjecanjima vatrogasaca Republike Hrvatske i štafetna utrka. Na natjecanju djece izvodile su se dvije vježbe prema Pravilniku o natjecanjima vatrogasaca Republike Hrvatske bez štafetne utrke. Tri najbolje plasirana odjeljenja iz svake kategorije i klase dobila su pehare, a prvoplasirana odjeljenja mladeži dobila su i prijelazne pehare.

 

Zadovoljan odazivom mladih je domaćin, predsjednik DVD-a Desno Trebarjevo Mijo Brlečić:

„Izuzetno sam zadovoljan odazivom, ovakvo što nije jednostavno organizirati i mislim da smo među najboljima u Hrvatskoj prema uvjetima i terenu. Sretni smo što možemo konkurirati za Kup Vatrogasne zajednice jer ovo je 10. Kup HVZ-a čiji sam i sam bio osnivač. Okupilo se mnogo ekipa iz cijele Hrvatske, od Međimurja, Kaštela, naših lokalnih društava, od svuda nas ima. Jako je važno da se radi s mladima od 12 do 16 godina, ali smo, pošto imamo uvjete, organizirali natjecanje i za naše najmlađe natjecatelje od 6 do 12 godina kako bi i oni vidjeli kako se njihovi stariji kolege natječu i kako rade.“

 

Kao i prethodnih godina organizaciju su, uz donatore, potpomogle i Sisačko-moslavačka županija i Općina Martinska Ves:

„Pokrovitelj natjecanja su Sisačko-moslavačka županija, Općina Martinska Ves te tvrtka Vatropromet d.o.o., a tu su i brojni donatori poput tvrtki Mlin i pekare d.o.o., Promes Cvanciger i mnoge druge.“

 

Pehare najboljima dodijelila je predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić:

„Bilo je pravo zadovoljstvo gledati kako se mladi tako srčano natječu u vještinama koje vatrogasci moraju imati. Vatrogastvo je u našoj županiji jako razvijeno, ono je jedno od najorganiziranijih i najbrojnijih organizacija na našemu području s izuzeto dugom tradicijom. Gledajući na mladost iz naše županije i šire koja se danas ovdje okupila zaista možemo reći kako vatrogastvo ima budućnost. Vatrogastvo je jedna vrlo humana djelatnost, vatrogasci ne čuvaju samo naše domove i pučanstvo od požara već su prvi koji izlaze na teren i za vrijeme elementarnih nepogoda koje nas pogađaju. Upravo su oni uz Hrvatsku vojsku i policiju, Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Crveni križ temelj sigurnosti naše zajednice. Vještina koju su ovi mladi ljudi danas pokazali zaista govori kako će i oni sutra biti dobri vatrogasci.“

 

Kupu su prisustvovali i načelnik Općine Martinska Ves Stjepan Ivoš te glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

 

Nakon mladih nada vatrogastva, snagu je odmjerilo i više od 50 ekipa odraslih u završnom kolu 14. kupa HVZ-a.

 

Cjelodnevno natjecanje završit će zasluženom okrijepom te, po dobrom starom običaju, pjesmom i plesom.

REZULTATI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime