U radnom posjetu Novskoj župan Sisačko-mosalavačke županije Ivo Žinić posjetio je mjesto Kozarice u kojem je pustio u promet cestu nakon izvanrednog održavanja dijela kolničkog zastora lokalne ceste L33141 u ukupnoj duljini 2400 metara.
U posjetu Kozaricama sa županom Žinićem bili su i gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, zamjenik župana Roman Rosavec te ravnatelj Županijske uprave za ceste i saborski zastupnik Stipo Šapina.

Ivana Kuzlić gradska vijećnica HDZ-a Grada Novske i mještanka Kozarica zadovoljna je što je cesta nakon 20 godina obnovljena jer tom cestom prometuju i dodatno je opterećuju vozila Hrvatskih šuma i INA-e. Kuzlić je dodala kako će sada biti lakše prometovati i poslovati tvrtkama koje djeluju u ovome mjestu kao i samim stanovnicima Kozarica.

VEZANE VIJESTI
Čestitka župana Žinića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

“Radovi su započeli 2015.godine u Kozaricama gdje je uloženo 1.693.000,00 kuna i obnovljeno 2050 metara, zajedničkim sufinanciranjem Županijske uprave za ceste i Grada Novske, 2016. godine obnovljeno je 2400 metara u vrijednosti 1.100.000,00 kuna zajedničkim sufinanciranjem Općine Lipovljani i Županijske uprave za ceste, 2017. godine Grad Novska i Županijska uprava za ceste obnovili su 1200 metara ceste i uložili 505.000,00 kuna te je izgrađen kružni tok u vrijednosti 98.000,00 kuna, u 2018. obnovljena je dionica ceste dužine 2400 metara 1.364.000,00 kuna. Ukupno je obnovljeno 9000 metara ceste i uloženo 4.800.000,00 kuna na lokalnoj razvrstanoj cesti 33141 i županijskoj cesti 32117 . Izvedeni radovi na ovoj dionici su: sanacija kolničkog zastora, uređivanje bankina, izgradnja ispuha, saniranje postojećih jaraka a u planu je izrada vertikalne i horizontalne signalizacije. Nakon završetka javnog natječaja najpovoljnija je bila tvrtka Strabag Hrvatska koja je radove odradila u roku koji je propisan ugovorom. Dolaskom Ive Žinića na mjesto župana Sisačko – moslavačke županije i početkom primjene metode zajedničkog sufinanciranja obnove i rekonstrukcije lokalnih, razvrstanih i županijskih cesta sve više cesta se obnavlja”, rekao je Šapina.

VEZANE VIJESTI
Božićna čestitka župana Žinića

Gradonačelnik Piletić napomenuo je kako je mjesto Kozarice bilo najgore infrastrukturno uređeno naselje što se tiče prometnica. Županija je u 2015.godini započela ulaganje u obnovu dionice u dužini 2400 m te je u potpunosti obnovljena ispred svih naseljenih kuća u ovoj godini i omogućeno lakše prometovanje kroz mjesto u smjeru Lipovljana i Novske. “Zahvaljujem se Županijskoj upravi za ceste i Sisačko – moslavačkoj županiji na odabiru ovih prometnica za sufinanciranje. Stanovnici Kozarica sada imaju novouređenu prometnicu, završeno je s krpanjem rupa kojem nije bilo kraja” kazao je Piletić.

VEZANE VIJESTI
Javni radovi u novljanskim gradskim ustanovama i poduzećima

“Dolaskom na mjesto župana 2014.godine obišao sam ovo naselje i utvrdio da se dugi niz godina nije ništa ulagano u prometnu infrastrukturu. Obnovom prometnica se krenulo u etapama tijekom 3 godine te danas imamo prometnice koje imaju normalan promet”, rekao je Žinić te napomenuo kako se nada da će se obnovom ove ceste olakšati poslovanje za sadašnje poduzetnike ali i za buduće ukoliko se odluče svoje pogone preseliti u ovaj kraj, te tako potaknuti razvoj ovog područja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here