U Kravarskom obilježeni Dan općine i Dan župe

Cjelodnevnim bogatim programom Kravarsko obilježilo Dan općine

1372

Iako čini tek nešto manje od 2% površine Zagrebačke županije, općina Kravarsko ima oko 2.000 stanovnika raspoređenih u 10 naselja. Općina provodi niz projekata kako bi poboljšala uvjete i kvalitetu života, naglasio je načelnik Vlado Kolarec: “Općina najviše radi na subvenciji djeci i onima kojima je to najpotrebnije, kako bi djeca ostala u Kravarskom, a da se bez velikih poteškoća mogu školovati. Plaćamo prehranu učenicima do 4. razreda i za djecu s posebnim potrebama, plaćamo kompletni iznos prijevoza za sve naše učenike koji putuju u Veliku Goricu i Zagreb, također i za studente imamo subvencije, kako bi roditelji mogli školovati djecu. Isto tako sudjelujemo u subvenciji za školske udžbenike, svu opremu smo kupili za našu djecu, tako da su roditelji morali samo osnovne stvari kupiti. Sve ostalo im je platila Zagrebačka županija, država i Općina Kravarsko. Od glavnih projekata sigurno je kod nas cestogradnja. Izdana je građevinska dozvola za D31, za dionicu od Podvornice do Šestak Brda. Očekuje se raspisivanje natječaja i početak radova u idućoj godini.”

VEZANE VIJESTI
Hitna pomoć u Zaprešiću dobiva dva nova liječnika

U tijeku je i izdavanje građevinske dozvole za višenamjenski objekt Općine Kravarsko: “U tijeku je priprema, odnosno izdavanje građevinske dozvole, i taj objekt će zamijeniti dvije zgrade u kojoj su Općina i ambulanta. U novom objektu, koji će se nalaziti na mjestu stare škole, trebali bismo smjestiti Općinu, ambulantu i prostor za sve udruge. Ovih dana završili smo i jedan on najznačajnijih projekata Općine Kravarsko, a to je izgradnja ceste Kolarci-Zagorci, u koju je preko EU fondova uloženo 5,5 milijuna kuna.”

VEZANE VIJESTI
Za Dan općine Dubrava otvoren Kulturni centar

Na blagdan Križevo, Kravarsko obilježava Dan svoje župe i Dan općine.

Središnja proslava Dana općine Kravarsko započela je polaganjem vijenaca poginulima za Republiku Hrvatsku te svetom misom u župnoj crkvi Uzvišenja svetog križa, a nastavljena smotrom vatrogasne postrojbe DVD-a Kravarsko. DVD Kravarsko ima 160 članova, od kojih 35 djece i 25 operativnih članova, potvrdio je predsjednik Stjepan Kolarec: “Imali smo tradicionalnu smotru u čast Dana općine kojoj su prisustvovali svi, vatrogasci svih uzrasta. Svi se rado odazovemo na smotru, da i mi vatrogasci pridonesemo svečanosti toga dana.”

Uslijedila je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj je između ostalih, nazočio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je prije svega uputio čestitku svim žiteljima općine: “Mislim da možemo reći da se iz godine u godinu vide značajni napretci, a to znači realizaciju određenih projekata, prije svega infrastrukturnih. Zagrebačka županija u svim segmentima pripomaže, posebno ulaže u osnovnu školu. Kroz tri godine uložili smo više od 2 milijuna kuna. Mislim da smo jedna od Županija koja svim općinama i gradovima pripomaže značajnim sredstvima za razvoj gospodarstva, ali i svih drugih djelatnosti i udruga. Iz svog proračuna izdvajamo možda najviše bespovratnih sredstava. Krajem srpnja za općine i gradove smo izdvojili i s njima potpisali ugovore za 20,7 milijuna kuna i mislim da će veliki broj projekata biti realizirano.”

VEZANE VIJESTI
Požar ostave na području Kravarskog

Cjelodnevno obilježavanje Dana općine i Dana župe nastavljeno je bogatim kulturnim, umjetničkim i sportskim programom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here