U Malički kod Topuskog nakon 320 godina pušten je u rad pravi vodovod

429

U četvrtak je u Malički, selu kraj Topuskog, pušten u rad novoizgrađeni vodovod u dužini od 3.700, koji će osim Maličke i nekih zaselaka susjednog sela Perna opskrbljivati ​​vodom.

Ovo je prvi pravi vodoopskrbni sustav izgrađen u selu koje je nedavno proslavilo 320 godina od naseljavanja Srba u tada napuštena područja, a stanovnici Malice koristili su vodovod koji su izgradili prije 40 godina, ali koji je često presušivao, a pogotovo ljeti.

Realizaciju projekta vrijednog dva milijuna kuna osigurali su Klub zastupnika Nezavisne demokratske srpske stranke i Općina Topusko i Hrvatske vode.

Brojni gosti bili su nazočni svečanom puštanju u pogon, na hidrantu ispred kuće Dragice Janjanin; Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Vodovoda Topusko Tomislav Perčinlić, gradonačelnik Ivica Kuzmić, kandidat za župana SMŽ Ivan Celjak, kandidat SDSS-a za zamjenika gradonačelnika Topuskog Dalibor Trkulja, predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman i mnogi drugi.

Riječi zahvalnosti svima koji su pomogli izgradnju vodoopskrbnog sustava, na koji su do sada povezane 23 obitelji, uputio je predsjednik Mjesnog odbora i kandidat SDSS-a za Općinsko vijeće Đuro Šapić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime