U Međuračama otvoren novoizgrađeni most

914

U naselju Međurače pokraj Petrinje obnovljen je stari most kojeg je svečano otvorio gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

Obnova starog neprohodnog mosta je investicija u vrijednosti oko 460 tisuća kuna, a uređene su i obale s lijeve i desne strane, kazao je gradonačelnik Dumbović.
“Tu je bio jedan drevni neprohodni most koji je bio u ruševnom stanju zadnjih 50 godina, trebao je povezivati lijevu i desnu obalu Utine kako bi ljudi u Međuračama, Mokricama, Srednjima i Donjima imali komunikaciju i ta komunikacija povezuje Gore odnosno svetište. U sjećanjima za Domovinski rat i da je to bila cesta spasa. Neka ova cesta bude svima nama, kada je u pitanju komunalna infrastruktura, jedna vrsta inspiracije da možemo raditi na boljitku svega onoga što ovo područje zaslužuje gledajući na devastiranost u Domovinskom ratu. S druge strane ovo je briga o prostoru i odgovornosti prema prostoru gdje živi čovjek i gdje bi trebao imati određene elementarne standarde. Ovdje smo dovukli jako puno asfalta, investicije, vodu i sve ostalo. To su mostovi koji povezuju ljude, ali mostovi, ne od šibica nego od armiranog betona i ostat će tu vječno. Svaka politika je dobra politika, a najbolja je ona koja donese nešto konkretno, koja donese komunalnu infrastrukturu i sve one sadržaje koji trebaju ljudima za život”,rekao je Dumbović te dodao kako se, kroz mjere ruralnog razvoja, planira asfaltirati cesta kroz selo što će dodatno podignuti standard življenja u ovom naselju.

VEZANE VIJESTI
Napreduju radovi na energetskoj obnovi Učiteljskog fakulteta u Petrinji

Fotografija FotoBanovina.

Josip Horvat, povjerenik za sela Gornje, Srednje i Donje Mokrice te Međurače zahvalio se u svoje ime i u ime mještana na izgradnji novog mosta:” Zahvaljujemo se gradonačelniku Dumboviću na pomoći oko izgradnje novog mosta, ovaj most nas sad treba ujediniti. Obnovom ovog mosta lakše ćemo stići do našeg svetišta u Gori. Ovim mostom je prolazila i vojska za vrijeme Domovinskog rata”.

Fotografija FotoBanovina.

Saša Zeljug, voditelj odjela za javnu nabavu iz tvrtke Aventurin Green d.o.o. iz Petrinje, rekao je kako su ponosni na izgradnju mosta i to što je završen u rokovima: “Vrijednost investicije je nešto manja od 500 tisuća kuna, tehničke karakteristike mosta: 10 metara dužine i 3,9 metara širine. Ovaj most osim što ima tehničku i građevinsku važnost za našu tvrtku, vrlo je važno napomenuti da je most završen prije isteka roka”.

VEZANE VIJESTI
"Ne želimo otpad blizu naših kuća!"

Fotografija FotoBanovina.

Dodajmo kako je most blagoslovio don Paško Glasović, župnik Župe Uznesenje BDM iz Gore.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here