U mjesec dana počinio pet teških krađa

Provaljivao u kuće i stanove te otuđivao zlatninu

442
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela „Teških krađa provaljivanjem“ od kojih su tri u pokušaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni od 3. rujna do 7. listopada 2020. godine, najčešće između podne i 14 sati, na području Zagreba provaljivao u kuće i stanove, međutim iz dva stana i jedne kuće nisu uspio ništa otuđiti.

Sumnja se, kaznena djela činio je na način da je ulazio u stambene zgrade, odnosno došao do kuće, prilazio balkonskim vratima ili prozorima koje je zatim obijao pomoću prikladnog alata, a potom bi ušao unutra. U dva navrata je uspio otuđiti razni zlatni nakit i četiri tehnička uređaja, dok iz tri provale nije uspio ništa otuđiti.

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici obavljena je pretraga vozila kojim se koristio osumnjičeni te je pronađen alat za koji se sumnja da je osumnjičeni koristio za provaljivanje.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi oko 17.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime