U nedjelju drugi krug lokalnih izbora, danas ponovno predizborna šutnja

Ponovno je u tijeku predizborna šutnja sve do sutra u 19 sati

203

U Hrvatskoj se u nedjelju održava drugi krug lokalnih izbora nakon kojih će biti jasno i tko će u iduće četiri godine biti gradonačelnici četiriju najvećih gradova, ali i Vukovara, Varaždina, Pule, Siska…

U drugom krugu birači će ukupno izabrati 14 župana, gradonačelnika Zagreba, koji ima status županije, 56 gradonačelnika i 87 općinskih načelnika.

Drugi krug održava se u 432 grada i općine, na gotovo 5500 biračkih mjesta, pravo birati ima tri milijuna 231 tisuću birača, tiskano je 4,1 milijun glasačkih listića koje će, zajedno s ostalim izbornim materijalom, birački odbori preuzeti do konca subote.

S prvim minutama subote počinje izborna šutnja uoči drugog kruga lokalnih izbora koji se održava u nedjelju, a na kojima će se, uz ostalo, izabrati i gradonačelnici četiri najveća hrvatska grada.

Izborna šutnja traje do nedjelje u 19 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mjesta. Za to vrijeme zabranjeno je javno predstavljanje izbornih programa kandidata, nagovaranje birača da glasuju za određenog kandidata, objavljivanje procjena, kao i prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua kandidata itd.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime