​U Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici održana predstava o cyberbullyingu

Predstavu su pogledali i učenici iz Dvora i Mečenčana

148
Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

U četvrtak, 9. lipnja u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića Petrinja i u petak, 10. lipnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica po prvi puta održana je kazališna predstava o cyberbullyingu pod nazivom (DIS)LIKE kojoj su prisustvovali učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja te učenici Osnovne Škole Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica, učenici Osnovne škole Dvor i učenici Osnovne škole Katarina Zrinska Mečenčani.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Predstava je nastala u organizaciji Ravnateljstva policije uz suradnju s Policijskom upravom sisačko-moslavačkom, Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca te Gradskom knjižnicom i čitaonicom Milivoj Cvetnić Hrvatska Kostajnica.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Policijska uprava sisačko-moslavačka kontinuirano provodi edukaciju djece i mladih na temu Sigurnost na internetu i društvenim mrežama kako bi spriječila kaznena djela na njihovu štetu, smanjila nasilje preko interneta te potakla djecu i mlade na sigurno korištenje interneta i društvenih mreža. Kroz ove kazališne predstave u kojoj je glavni protagonist predstave mladi YouTuber Psycho Mouse provedena je edukacija djece i mladih kojima je glumac približio dobre i loše strane društvenih mreža.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Nasilje putem interneta postalo je ozbiljan problem na globalnoj razini. Znamo da je internet danas neizostavan dio našega društva, koji ima svoje izazove i opasnosti. Moderna tehnologija ima mnoge prednosti i unaprjeđenje kvalitete života, ali isto tako ako se ne koristi na primjeren način, poštujući pravila komunikacije i ne vodeći računa o sigurnosti i zaštiti svih uključenih, može imati negativne posljedice.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Djeca i mladi koriste se modernom tehnologijom za komunikaciju s poznatim i nepoznatim osobama, a da nisu svjesna rizika komunikacije. Iz tih razloga policija nastoji kroz razne preventivne programe i oblike edukacije utjecati na svijest mladih osoba da budu oprezni i pažljivi u ovoj vrsti komunikaciji te da ne postanu žrtve kaznenih djela.

Foto: Policijska uprava sisačko-moslavačka

Za oko 300 učenika i nastavnika spomenutih osnovnih škola koji su sudjelovali u predstavi potporu su dali predstavnici policije na čelu s voditeljicom Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandrom Veber.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime