U Petrinji potpisani ugovori o partnerstvu za projekt “Volonteri u palijativnoj skrbi”

793

U Petrinji su danas potpisani ugovori o partnerstvu za projekt „Volonteri u palijativnoj skrbi“. Riječ je o projektu kojeg zajednički provode Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Kaptol Zagreb, njihov mobilni tim volontera u palijativnoj skrbi kao nositelj projekta, Udruga Naš život iz Petrinje, Udruga Pomoć neizlječivima iz Međimurske županije te Grad Petrinja. Gradonačelnik Darinko Dumbović nije krio zadovoljstvo što je upravo njegov grad jedan od partnera u ovom značajnom projektu koji je još jedna potvrda da u Petrinji znaju kako doći do sredstava Europske unije…

TON


Nositelj projekta je Mobilni tim volontera u palijativnoj skrbi Franjevačkog svjetovnog red iz Zagreba. Voditeljica projekta Blaženka Eror Matić istaknula je kako je osnovni cilj projekta unapređivanje sustava palijativne skrbi na području ove tri županije, Zagrebačke, Međimurske i Sisačko-moslavačke i to kroz uključivanje volontera i jačanje organizacija civilnog društva…

TON 


Radmila Vlak, predsjednica petrinjske Udruge Naš život izrazila je zadovoljstvo što je upravo Petrinja jedan od partnera u projektu te pozvala Petrinjce da se uključe u projekt i postanu volonteri u palijativnoj skrbi….

TON


Fra Anto Barišić iz petrinjske Župe pape Ivana Pavla II zahvalio se svima koji sudjeluju u ovom projektu za koji vjeruje kako će ljudima pokazati da nisu sami i da nisu zaboravljeni….

TON 


Palijativna skrb je sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću, a kojom se nastoji ublažiti bol i podići kvaliteta života takvih bolesnika. Upravo na tome će u budućnosti raditi i petrinjski volonteri.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime