U Segetu Gornjem izgorjelo 550 hektara niskog raslinja i šume

Sve više požara u kojima izgori dobar dio hrvatskih šuma

155
02.08.2021., Trogir - Kod Segeta Gornjeg buknuo veliki pozar. Planulo je uz cestu. Na terenu su sve raspolozive snage iz vatrogasnih drustava, te za sada nisu ugrozene kuce. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vatrogasci su cijelu noć gasili požar koji je jučer buknuo u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu, a do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara pretežito niskog raslinja i nešto borove šume, izvijestili su iz  Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Vatrogasci  dežuraju na dijelovima požara koji je pod nadzorom, dok veći dio vatrom zahvaćenom područja još uvijek nije stavljen pod kontrolu, pa vatrogasci i dalje gase vatru, rekli su u tom vatrogasnom središtu.

02.08.2021., Trogir – Kod Segeta Gornjeg buknuo veliki pozar. Planulo je uz cestu. Na terenu su sve raspolozive snage iz vatrogasnih drustava, te za sada nisu ugrozene kuce.
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na požarištu kod Segeta Gornjeg, u ponedjeljak, 2. kolovoza, bilo je angažirano ukupno osam protupožarnih zrakoplova i to četiri Airtractora,  tri Canadaira i jedan helikopter iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Također, tijekom poslijepodneva, na požarište je bilo upućeno i 26 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama, izvijestilo je  Ministarstvo obrane.

Zbog tog požara jučer poslije podne oko sat vremena bilo je obustavljeno slijetanje zrakoplova u splitsku Zračnu luku te su zrakoplovi preusmjeravani  u zračne luke u Zadru i Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime