U sisačkoj Gimnaziji otvoren Školski volonterski klub

Kroz Školski volonterski klub educirat će se volonteri, organizirat će se kreativne radionice, uređivati školski prostor, organizirati biciklijada i vršnjačka pomoć u učenju

347
Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Školski volonterski klub otvoren je danas u sisačkoj Gimnaziji u sklopu projekta “(O)drži moj korak” koji provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u suradnji s Gimnazijom, Srednjom školom Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici i Sisačko-moslavačkom županijom.

Taj je projekt usmjeren na razvoj praktičnog programa obrazovanja o održivom razvoju djece i mladih kroz volontiranje i rad klubova. Osim toga, potiče međusektorsko partnerstvo u podizanju svijesti o održivom razvoju kroz volontiranje.

Projekt je počeo u lipnju prošle godine, traje 24 mjeseca, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje.

Ravnatelj sisačke Gimnazije Božidar Dujmić rekao je da je ta škola već prepoznata po volontiranju učenika u mnogim ustanovama i udrugama te po manifestacijama u Sisku.

S Agencijom lokalne demokracije (ALD), kako je rekao, trenutačno provode dva projekta: “Volonterska mreža” i “(O)drži moj korak”, u koje se uključuje sve više učenika.

O projektu su detaljnije govorile profesorica Marijana Milas, učenica Melita Hajdarović i voditeljica projekta iz ALD-a Tamara Rabljenović, koje su izrazile zadovoljstvo što će se sada moći ostvariti programi edukacije učenika i radionice uz stjecanje novih znanja i kompetencija.

Sličan će se klub u ponedjeljak, 24. veljače otvoriti i u Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici, a očekuje se da će se projektu pridružiti i druge škole.

Kroz Školski volonterski klub educirat će se volonteri, organizirat će se kreativne radionice, uređivati školski prostor, organizirati biciklijada i vršnjačka pomoć u učenju.

Na svečanom otvorenju kluba, koji su otvorili ravnatelj Dujmić i profesorica Milas, prikazan je učenički, nagrađivani dokumentarni film o volontiranju gimnazijalaca, a priređen je i prigodni program.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here