U sisačkom Velikom Kaptolu otvorena izložba fotografija “Papa Franjo u Izraelu”

1066

U Dvorani „Juran i Sofija“ sisačkog Velikog Kaptola večeras je otvorena izložba fotografija „Papa Franjo u Izraelu“ koju su zajednički organizirali Sisačka biskupija i Veleposlanstvo Izraela u Hrvatskoj. Izložba donosi izabranih 30 fotografija s hodočašća pape Franje u Svetu zemlju prošle godine u povodu 50. obljetnice susreta pape Pavla VI. i patrijarha Ate-nagore u Jeruzalemu. U Velikom Kaptolu svečano su je otvorili zamjenica šefa Misije i konzulica Veleposlanstva Izraela u Hrvatskoj Irit Shneor i sisački biskup Vlado Košić.

Konzulica je rekla kako je Ministarstvo vanjskih poslova države Izrael ustupilo ove fotografije da se prikažu u što više biskupija i da dotaknu što više ljudi. Naglasila je kako je ovo prva suradnja katoličke crkve s jednim veleposlanstvom, a nakon Siska, nadaju se da će posjetiti što više gradova i biskupija.
Biskup je izrazio zadovoljstvo što je upravo Sisak drugi grad nakon Zagreba u kojem je priređena ova izložba koja pokazuje papinu duhovnost i molitvu, a ponajviše prijateljstvo i ljubav prema svim ljudima…

TON

Na otvorenju izložbe su nazočili i zamjenik sisačke gradonačelnice Vlado Andučić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Đumbir te zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević koja je upitana o dojmovima rekla…

TON 

Izložba „Papa Franjo u Izraelu“ se u sisačkom Velikom Kaptolu može pogledati idućih mjesec dana u vremenu od 9 do 16 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime