U Sisku postavljena izložba Stephana Lupina

„Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti“ može se pogledati do 28. studenoga

270

Nakon iznimno posjećene i medijski popraćene izložbe „Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti“, održane u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, sve izložene umjetničke fotografije, reljefne slike i skulpture svjetski poznatog umjetnika Stephana Lupina, u organizaciji Matice hrvatske Sisak, otputovale su kako bi izložba, nakon Zagreba, u cijelosti bila predstavljena potresom teško ranjenom gradu.

“Ovo gostovanje ima humanitarni karakter te je umjetnikova donacija lokalnom stanovništvu, s nadom da će lupinizam, kao njegov vlastiti umjetnički pravac, pružiti odmak od života bremenita brigom o budućnosti i dugoročnoj obnovi prostora Sisačko-moslavačke županije“, istaknula je dr.art. Mirna Rudan Lisak, autorica izložbe i kataloga.

Lupinova umjetnost oduševila je i 400-injak učenika Strukovne škole te ostavila autora bez riječi.

Izložbu je organizirala Matica hrvatska Sisak u prigodi obilježavanja 85. godišnjice osnutka prvog Pododbora u Sisku i 31. godišnjice obnoviteljskog djelovanja Ogranka.

Svečano ju je otvorio župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Izložba „Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti“ Stephana Lupina u prostoru Strukovne škole Sisak može se pogledati do 28. studenoga.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime