Članovi Građanske inicijative ‘Moj grad Sisak’ tradicionalno su, povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, zapalili lampione na Starome mostu u Sisku.

Noć na Starome mostu u Sisku večeras je osvjetlila stotina lampiona. Tradicionalno ih povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara, ali i sve druge ratom pogođene gradove, već sedmu godinu zaredom pale članovi Građanske inicijative “Moj grad Sisak”. Kako su se polako, s mislima na Vukovar, članovi Inicijative kretali mostom od parka prema Lađarskoj ulici, tako su im se na svakome koraku, s lampionom u rukama, pridruživali sugrađani.

Prilika je to, poručuje Daša Poredoš Lavor iz GI “Moj grad Sisak”, da se podsjetimo kako se sve nesuglasice i problemi u društveno-političkom životu mogu i trebaju riješiti mirnim putem:

“Zapalili smo lampione na Starome mostu u znak podrške i sjećanja na Vukovar, Škabrnju, ali i sve stradale gradove u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji i Republici Hrvatskoj. Danas, 27 godina nakon tih stradanja opravdano je razgovarati o tome i obilježavati ove značajne datume, ne samo da oni ne odu u zaborav, već i zato kako bismo se podsjetili kako sve buduće probleme koji se pojave u društveno-političkom životu možemo riješiti mirnim putem, razgovorom, kompromisom i dogovirma i tako podučii naše mlađe generacije da rat nije način rješavanja problema, već da energiju i pozitivne stavove trebamo usmjeriti ka boljem društvenom životu i gospodarskom razvoju. Hrvatski branitelji i braniteljice dali su nam izbor i slobodu, na nama je da učinimo ovo društvo boljim”, poručila je Poredoš-Lavor pritom zahvalivši sugrađanima koji su podržali ovu hvalevrijednu akciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here