U SMŽ radni sastanak o što kvalitetnijem pristupu fondovima Europske unije

416

Zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić održala je danas radni sastanak sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem i njegovim suradnicima. Tema sastanka je bila razmjena informacija o što kvalitetnijem pristupu fondovima Europske unije.

Županija Sisačko-moslavačka želi izaći iz okvira proračunskih sredstava i maksimalno iskoristiti mogućnosti koje se pružaju za financiranje projekata iz fondova Europske unije, rekao je nakon radnog sastanka župan Ivo Žinić. Župan smatra kako zastupnica Maletić ima bogato iskustvo kojim može pomoći županiji u realizaciji ovog cilja. Napomenuo je kako nisu zadovoljni dosadašnjom dinamikom kojom su iskorištavani potencijali i mogućnosti financiranja projekta te stoga, kako je rekao Žinić, „prebacujemo u višu brzinu“. U tu su svrhu mobilizirali sve županijske upravne odjele, agenciju SIMORA-u te održali sastanak s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina s područja čitave županije….

TON 

 

Maletić je istaknula kako je po razini razvijenosti Sisačko-moslavačka županija u odnosu na Republiku Hrvatsku na dnu ljestvice, a isti takav je nažalost položaj Hrvatske u odnosu na EU, no to znači da je razvojni potencijal ogroman. EU, kako je rekla Maletić, diše na novi način, novi su trendovi, okretanje investicijama, formira se i novi fond za strateške investicije, i to treba iskoristiti. Maletić je naglasila kako će županija imati njenu punu podršku jer ima veliki potencijal, no moraju biti aktivni i pripremljeni….

TON 

Župan Ivo Žinić predao je zastupnici Ivani Maletić popis kratkoročnih i dugoročnih investicija, 18 projekta koji su već spremni za financiranje i 35 prijedloga projektnih ideja. Područja na koja se odnose projekti su: korištenje obnovljivih izvora energije, odnosno energetska učinkovitost, jačanje gospodarstva kroz istraživanje i inovacije, naročito centar za razvoj materijala i tehnologija u ljevarstvu, izgradnja hrvatskog poluvodičkog nanotehnološki centra, prehrambeno prerađivačka industrija i prirodni potencijali koji se mogu širiti i donijeti razvoj, ulaganja u poduzetništvo, lječilišni turizam u Topuskom te lovni i ribolovni turizam u Lonjskom polju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime