U tijeku akcija Kupujmo hrvatsko

20

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održava se dvodnevna manifestacija “Kupujmo hrvatsko”. Sudjeluje tristotinjak proizvođača, među njima i nekolicina iz Zagrebačke županije.

„Vesele ovakve manifestacije na kojima se promoviraju hrvatski proizvodi. Županija dugi niz godina pomaže poduzetnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva da budu što konkurentniji. Smatram da u tome uspijevamo. U konačnici, kroz ovakve manifestacije približavamo proizvođače potrošačima“, na otvorenju manifestacije rekao je izaslanik župana Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo.

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, rekao je da je HGK-a već 22 godine nositelj ove manifestacije, koja je u početku bila i ‘napadana’ od inozemnih interesa, zbog “favoriziranja domaćih proizvoda”.

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ukupno 95 osoba pozitivno na koronavirus

„Ponosni smo što smo zadnjih desetak godina iznimno podigli svijest građana koliko je važno kupovati kvalitetne hrvatske proizvode. Time čuvamo hrvatsku proizvodnju, ali i otvaramo pretpostavke za nova radna mjesta. Hrvatski proizvodi već su postali brend, posebno poljoprivredno-prehrambeni. Volio bih da taj brend postane jak kao i hrvatski sport i hrvatske prirodne ljepote“, rekao je Burilović.

Foto/izvor: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here