U tijeku akcija Kupujmo hrvatsko

124

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održava se dvodnevna manifestacija “Kupujmo hrvatsko”. Sudjeluje tristotinjak proizvođača, među njima i nekolicina iz Zagrebačke županije.

„Vesele ovakve manifestacije na kojima se promoviraju hrvatski proizvodi. Županija dugi niz godina pomaže poduzetnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva da budu što konkurentniji. Smatram da u tome uspijevamo. U konačnici, kroz ovakve manifestacije približavamo proizvođače potrošačima“, na otvorenju manifestacije rekao je izaslanik župana Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo.

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, rekao je da je HGK-a već 22 godine nositelj ove manifestacije, koja je u početku bila i ‘napadana’ od inozemnih interesa, zbog “favoriziranja domaćih proizvoda”.

„Ponosni smo što smo zadnjih desetak godina iznimno podigli svijest građana koliko je važno kupovati kvalitetne hrvatske proizvode. Time čuvamo hrvatsku proizvodnju, ali i otvaramo pretpostavke za nova radna mjesta. Hrvatski proizvodi već su postali brend, posebno poljoprivredno-prehrambeni. Volio bih da taj brend postane jak kao i hrvatski sport i hrvatske prirodne ljepote“, rekao je Burilović.

Foto/izvor: Zagrebačka županija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here