U trgovini skinuo zaštitnu masku, prijetio pa se vratio s bombom

Osumnjičeni 37-godišnjak prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku

472

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“

Naime, sumnja se da je 37-godišnjak u petak, 14. svibnja 2021. godine oko 17.30 sati, u društvo s još jednim muškarcem, došao u trgovinu u trgovačkom centru u Ilici te je nakon kraćeg zadržavanja na odjelu svježih proizvoda, ničim izazvan, skinuo zaštitnu masku te svojim ponašanjem izazvao negativnu pozornost građana kupaca stvarajući pritom osjećaj ugroze radi nepoštivanja sigurnosnih epidemioloških mjera. Zbog takovog ga je ponašanja zaštitar upozorio, a na što se osumnjičeni oglušio te se verbalno suprotstavljao pokušavajući isprovocirati i fizički sukob. Ujedno, zaštitara je vrijeđao i prijetio da će ga ozlijediti te ga je zaštitar udaljio iz trgovine i o događaju obavijestio policiju.

Osumnjičeni se ubrzo vratio u trgovinu i došao do zaštitara kojemu je ponovno zaprijetio držeći ruku ispod jakne kada ga je zaštitar fizički svladao, u tome spustio na pod i spriječio u daljnjoj namjeri te je tom prilikom zaštitar na podu uočio i ručnu bombu koju je osumnjičeni imao kod sebe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime