U Zadru preminuo muškarac zaražen koronavirusom

587

U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula osoba oboljela od koronavirusa, izvijestio je jutros županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru, a bio je u kontaktu sa Specijalnom bolnicom za ortopediju u Biogradu, navode u priopćenju.

Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su tri osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji i svi su kontakti s prethodno oboljelima iz biogradske bolnice. Na zadarskom području sada je 53 pacijenata zaraženih koronavirusom, a tri su na respiratoru u Općoj bolnici Zadar.

Poslijepodne u Gaženicu stiže katamaran iz Ancone

Danas kasno poslijepodne u luku Gaženica uplovit će katamaran iz Ancone s hrvatskim državljanima koji se nisu mogli vratiti iz Italije te nekoliko državljana Crne Gore. Putnike će dočekati tim epidemiologa, državni sanitarni inspektori te djelatnici PU zadarske. Nakon trijaže, u pratnji policije bit će prepraćeni, odnosno selektirani na one koji pripadaju Zadarskoj županiji i one koji putuju u druga područja.

Svi putnici obvezni su nakon dolaska biti 14 dana u kućnoj samoizolaciji, ako za to nemaju mogućnosti, osigurana im je karantena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime