Ubojica muškarca iz zagrebačkog tramvaja uhićen u Italiji

441
18.09.2021., Zagreb - U ZET-ovom tramvaju na mostu Mladosti pronadjeno bezivotno tijelo muskarca, ocevid u tijeku. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Pakistanski državljanin Mohammad S., stranac sa stalnim boravkom u Hrvatskoj, osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu uhićen je u Italiji, piše Jutarnji list.

Nepuna dva mjeseca nakon stravičnog zločina u tramvaju linije 6 u Novom Zagrebu kada je jednim ubodom kuhinjskog noža u vrat ubijen Siniša V. (52), policija je uhitila 21-godišnjeg pakistanskog državljanina Muhammada S. No, osumnjičeniku za ubojstvo lisice na ruke nisu stavljene u Hrvatskoj nego u Italiji u koju je pobjegao na sam dan zločina, piše Jutarnji list.

18.09.2021., Zagreb – U ZET-ovom tramvaju na mostu Mladosti pronadjeno bezivotno tijelo muskarca, ocevid u tijeku.
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Kupio je avionsku kartu toga dana te se u Zračnoj luci normalno ukrcao i sletio u Rim. Paralelno s time, zagrebački kriminalisti Odjela općeg kriminaliteta intenzivno su radili na slučaju, izuzimali tragove te vrlo brzo detektirali mogućeg počinitelja čiji su otisci ostali na nožu koji je odbacio nakon zločina, a koji je iz podstanarskog zagrebačkog stana iz neutvrđenog razloga ponio to jutro Muhammad S.

Za 21-godišnjakom raspisan je europski uhidbeni nalog, a s obzirom na mobitel koji je koristio, podaci o broju ustupljeni su Europolu pa je preko bazne stanice lociran mobitel a time i njegovo daljnje kretanje po Italiji. Koji su točni razlozi ubojstva, tek se treba utvrditi, no upućeni u problematiku otkrivaju kako postoji mogućnost da je pokojni 52-godišnjak na neki način iznervirao mladića koji je uzvratio na posve neprimjeren način, piše Jutarnji list.
Inače, 21-godišnjak je prije dvije godine svojom tužnom životnom pričom punio novinske stupce. Pakistan je napustio s 14 godina, a u Hrvatsku je ušao ilegalno 2017. Na kolodvoru u Vinkovcima nastradao je u svibnju tijekom te ilegalne putešestvije kao maloljetnik i pritom ostao bez noge.

Institucije su se potom pobrinule za ozlijeđenog pakistanskog dječaka koji je bez pratnje završio u dugavskom Centru za pružanje usluga u zajednici. Za Jutarnji list je 2019. o Muhammadu S. ravnatelj Centra imao samo riječi hvale, rekavši kako im je često bio ključan u komunikaciji s drugim maloljetnim izbjeglicama koji su završili u istom domu. Bio im je, kazao je još, odličan prevoditelj i kulturni medijator između Hrvata i stranih štićenika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime