Učenici OŠ Stjepana Kefelje obišli sjedište Županije

U sklopu nastavnog programa kutinski učenici obišli sjedište županije

871

Što je to Županija i kako se u njoj radi, kakva je povijest toga kraja i još puno toga saznali su učenici 3. razreda kutinske Osnovne škole Stjepana Kefelje koji su, u sklopu svog obrazovnog programa, posjetili Sisačko-moslavačku županiju i u ugodnom, ali i poučnom razgovoru, družili se s čelnicima županije.

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku primio ih je, u društvu svojih zamjenika Ivana Celjaka i Romana Rosavca, župan Ivo Žinić:

„Ovo je glavni grad županije. Mi upravljamo školama, bolnicama, cestama… Treba to netko izgraditi i održavati, a sve se to vodi iz ove zgrade. Nas ima jako puno, preko 100 nas radi. Godine 1593. bila je velika bitka kod Siska i od te godine mi za Sisak kažemo da je Grad hrvatskih pobjeda.“

Bilo je i puno pitanja za župana i njegove zamjenike: „Zašto se naša županija zove sisačko-moslavačka? Gdje je stari grad? Kako je upravljati županiji? Dođe li Vam ponekad da ne želite raditi kao župan? Što na grbu znači mač?

Odgovore na pitanja dali su čelnici Županije, ali i sami učenici. Na kraju ugodnog druženja, razmijenjeni su pokloni te je napravljena zajednička fotografija za trajnu uspomenu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime