Petrinjska udruga IKS i ove se godine uključila u manifestaciju „Hrvatska volontira“. U tjednu u kojemu se ova manifestacija odvija diljem Hrvatske, organizirali su niz različitih volonterskih aktivnosti u svojoj zajednici.

Kako je ove godine stavljen naglasak na uključivanje predstavnika poslovnog sektora u volontiranje kako bi se već uobičajena praksa modernih zapadnih društava prenijela i u Hrvatsku, kao novu članicu EU, tako su uključili predstavnike poslovnog sektora iz lokalne zajednice da im se pridruže u akciji. Tako su, zajedno s partnerima, posjetili Dom za psihički bolesne odrasle osobe, a potom i Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji gdje su korisnicima pripremili aktivnosti koje pridonose kvaliteti života štićenicima ustanova, ali i uljepšali prostore koje koriste.

Svoju humanitarnu misiju volonteri su započeli u ponedjeljak 16. svibnja druženjem s korisnicima Doma za psihički bolesne odrasle;

VEZANE VIJESTI
UPOZORENJE GRAĐANIMA Čuvajte se lažnih volontera!

Za toplu dobrodošlicu korisnici su s volonterima zaigrali Bingo, a našle su se i simbolične nagrade za najsretnije.

vvvvv

U utorak su pak uređivali dvorišni prostor, “šmirglali” pohrđale stepenice i drvene klupe. Domaći i strani volonteri zajedno s korisnicima i djelatnicima Doma zasukali su rukave, stavili rukavice i prionuli na posao. Volonteri iz Petrinje, Siska, Francuske, Španjolske, Makedonije i Kosova uz pomoć domara, brusnog papira i brusilice pripremili su stepenice za bojanje. I drvene klupe začas su dobile novo, šareno ruho. Uz rad ide i veselje pa su i zapjevali ‘Oj, petrinjske uske staze’ koje su svi mogli pjevati na istom jeziku: na-na-na!

vv

Veselo društvo korisnika i volontera uz šmirglanja požarnih stepenica, vanjskih klupa i stolova dobro se zabavilo, a i obavilo koristan posao.

VEZANE VIJESTI
Učenici OŠ Ludin i volonteri izrađuju štandove, pridružite im se i vi

vvv

U srijedu su volonteri Udruge IKS s partnerima iz poslovnog sektora nastavili svoju misiju u Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji.

Na njihovo ih je oduševljenje dočekala puna sala korisnika koji su s nestrpljenjem čekali početak izvlačenja brojeva. Najbolji su i ove godine primili simbolične nagrade koje su im uručili članovi Udruge te partneri iz poslovnog sektora.

DSC07599

Uz Bingo se razgovaralo o koječemu uz puno smijeha i veselja. Volonteri rado dolaze na druženje s korisnicima kojima su od neprocjenjive važnosti i koji ih uvijek iznova dočekaju s iskrenim osmijesima.

U petak su se volonteri i korisnici Doma družili uz raznovrsne društvene igre. Svatko je izabrao po svojoj želji pa su tako neki zaigrali „Čovječe ne ljuti se“, neki su kartali, a neki su se pak okušali  u kuglanju. Uz dobru zabavu neizostavna je i dobra glazba za koju se pobrinuo volonter Željko, a oni najhrabriji pokazali su svoje plesno umijeće.

VEZANE VIJESTI
Britanski znanstvenici traže volontere koje bi zarazili koronavirusom: Dobro plaćamo!

DSC07609

Ovime su uspješno završene aktivnosti u sklopu manifestacije ‘Hrvatska volontira’ što ne znači da s ovakvim veselim druženjima Udruga IKS ne nastavlja dalje, a svojim su sugrađanima poručili:

“Zahvaljujemo svim koji su u proteklom tjednu volontirali, ali pozivamo i naše sugrađane da se uključe u naredne volonterske aktivnosti u kojima se rađaju prijateljstva, uči puno dobroga i stvara bolje okružje za sve nas. Volonteri “zavolontirajte” s nama!”

Foto: udrugaiks.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here